Există funcții de bază pe care ar trebui să le căutați și să le luați în considerare, atunci când alegeți un laptop, cum ar fi procesorul, memoria, afișajul grafic și chiar caracteristicile estetice. Un laptop poate fie să vă îmbunătățească eficiența muncii, fie să o încetinească.

Designul fizic poate fi ultimul din lista dvs. de verificare, dar cel mai bun lucru despre linia de modele de laptop Apple este că își construiesc unitățile cu specificații hardware de calitate într-un șasiu elegant și sofisticat. Aceste aparate posedă frumusețe și putere, ceea ce le face atrăgătoare atât pentru întreprinderi, cât și pentru profesioniștii creativi.

Căutați să achiziționați un MacBook Pro, dar aveți în continuare câteva rezervări? Mai jos, vom prezenta o serie de avantaje ale achiziționării acestui tip de laptop, față de PC-uri și alte mărci. Să începem!

 

Cel mai bun ecran de înaltă definiție

Un MacBook Pro cu afișaj Retina cu iluminare LED are unul dintre cele mai uimitoare ecrane de pe piață. Este una dintre propunerile cheie de vânzare ale Apple, ceea ce îl face, de asemenea, distinct între concurența sa. Afișajul Retina se referă la rezoluția înaltă și densitatea pixelilor ecranului. Aceasta oferă o experiență de utilizare superioară în comparație cu laptopurile cu afișaje inferioare.

 

Această caracteristică este crucială, în special pentru profesioniștii creativi, cum ar fi fotografii, graficienii, editorii foto și video și realizatorii de filme care trebuie să vadă culori exacte pe laptopurile lor de lucru. Profesioniștii din mediul de afaceri care petrec nenumărate ore în fața ecranului vor găsi, de asemenea, afișajul Retina reconfortant datorită imaginilor sale mai clare și mai clare, care ajută la reducerea oboselii ochilor.

 

Sistem de operare puternic

Unul dintre cele mai atractive și relevante avantaje ale achiziționării unui Mac este sistemul său de operare, macOS. Mai jos sunt câteva dintre cele mai bune caracteristici ale sistemului de operare Mac:

  • MacOS este mai puțin vulnerabil la viruși și programe malware.

  • Interfața sistemului este intuitivă și ușor de utilizat. Cei care folosesc deja un iPhone sau iPad vor găsi familiar un MacBook Pro.

  • Integrarea este, de asemenea, rapidă și fără probleme între computerele MacOS și dispozitivele mobile care rulează iOS. Puteți începe o sarcină pe orice dispozitiv iOS și puteți prelua cu ușurință locul unde ați rămas pe MacBook.

  • Deoarece Apple este dezvoltator de software și producător de dispozitive, își optimizează sistemele de operare pentru a funcționa armonios cu componentele sale hardware.

Cu mai puține riscuri și atacuri de securitate, interfață simplă și operațiuni software-hardware mai bune, macOS cultivă o experiență mai lină pentru utilizatori.

 

Performanță mai bună a bateriei

Mobilitatea este unul dintre motivele pentru care oamenii cumpără și folosesc laptopuri. În afară de considerațiile privind greutatea și dimensiunea, performanța bateriei este un punct forte de vânzare al acestor dispozitive. În medie, un laptop cu o singură încărcare ar trebui să dureze între 2-3 ore până la 7-8 (sau mai multe) ore. Lucrul bun este că puternicii MacBook Pro pot rezista ore întregi.

Ambele modele de 13 inci au o autonomie de până la 10 ore, în timp ce modelul de 16 inci poate dura până la 11 ore. Rețineți că performanța bateriei depinde în continuare de diferiți factori, inclusiv utilizarea aplicației, temperatura externă și ciclul de viață.

 

Tastatură și trackpad durabile

Cel mai recent mecanism de tastatură „foarfecă” de la MacBook Pro, care este mai fiabil și are o senzație familiară pentru utilizatori, reduce șansele de a suferi eventual de taste blocate. Nici generațiile anterioare, care au folosit mecanismul fluture, nu sunt atât de rele. Stratul său de silicon de sub fiecare tastă ajută la prevenirea căderii resturilor. Acest lucru este, de asemenea, mai silențios și mai moale de presat în comparație cu alte mărci.

Între timp, trackpad-ul Force Touch al lui MacBook Pro aduce un control și o utilizare mai bune pentru utilizatori. Are control precis al cursorului și capabilități de detectare a presiunii, care permit clicuri forțate și gesturi Multi-Touch. Trackpad-ul este mai convenabil și mai confortabil de utilizat, eliminând necesitatea unui mouse, chiar și atunci când editați fotografii, comparativ cu alte modele de laptopuri.

 

Design și aspect de înaltă calitate

Desigur, funcția va depăși întotdeauna forma, dar merită să îi acordăm credit unui laptop Apple întrucât compania și-a luat timpul pentru a construi o mașină puternică care să întruchipeze estetica de ultimă oră. În plus, majoritatea laptopurilor nu arată la fel de elegant ca un MacBook.

S-ar putea să existe laptopuri la fel de grozave cu același preț și cu funcțiile potrivite pe care le căutați. Dar, este greu de negat faptul că MacBook Pro nu numai că funcționează excelent, ci și arată și se simt minunat.

 

Macbook-urile rezistă mult

Acest lucru nu se aplică exclusiv MacBook Pro, ci tuturor modelelor de Apple laptop în general. Un MacBook Pro bine îngrijit ar trebui să reziste mult timp, în medie aproximativ șapte ani. Dacă un utilizator are probleme cu el, acesta poate merge oricând la un magazin Apple pentru a le rezolva.

Fiecare componentă a unui MacBook este optimizată pentru a funcționa împreună, permițând mașinii să funcționeze fără probleme pe toată durata de viață. Între timp, un laptop Windows este un produs din diferite piese de la diferiți producători de echipamente originale, ceea ce face procesarea dificilă și îl face mai puțin eficient în timp.