Chiar dacă Zilele Sfântului Ladislau încep oficial luni, 24 iunie, în weekendul premergător festivalului în Oradea au avut loc o serie de evenimente menite să-i introducă pe orădeni în atmosfera de sărbătoare.

Astfel, sâmbătă, 22 iunie, în intervalul orar 10.00-1600, a avut loc turneul de fotbal tineret, Cupa NAC, pe terenul de sport al comunei Paleu. În aceeaşi după-amiază, la Muzeul Oraşului Oradea, a avut loc vernisajul expoziţiei Orth István, iar la Casa Comunității din Biharkeresztes a avut loc spectacolul Esență, o Selecție de dansuri tradiționale din Ardeal, prezentate de ansamblul de dans Bekecs. Tot sâmbătă, la Centrul Bisericesc Reformat Lorántffy Zsuzsanna, a avut loc un concert cu cu intermezzo-uri de explicații dinamice susţinut de pianistul orădean Thurzó Zoltán, intitulat „Harta” muzicală a Oradiei, după 259 de ani. Duminică, 23 iunie, de la ora 9:30, a debutat tura de ciclism „De la Sfântul Ladislau la Sfântul Ladislau”,  un tur al Oradiei cu pornire de la statuia Sfântului Ladislau din fața Bazilicii Romano-Catolice și cu  sosire în Cetatea Oradea, la mormântul Sfântului Ladislau. La ora 16.00, la Muzeul Oraşului Oradea a avut loc vernisajul expoziției extraordinară a lui Ferenczy Béla (Citromka) „Cine duce mai departe”, iar seara,  în Sala Bethlen, a fost deschisă expoziţia Cele șapte arte libere – a artistelor Kósa Klára și Simon Ilona.  Weekendul s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare, la Sala festivă a Universităţii Creştine Partium, unde a avut loc Om în inumanitate – spectacolul Ansamblului de Dansuri Folclorice Bekecs.

Festivalul Zilele Sfântului Ladisalu debutează oficial astăzi, 24 iunie, şi se încheie în data de 30 iunie. Anul acesta organizatorii au pregătit 150 de evenimente. Și în acest an vor putea fi savurate evenimentele devenite tradiționale în cadrul festivalului: târgul meșteșugăresc – cu aproape 70 de meșteșugari din Bihor şi județele vecine, dar și din Ținutul Secuiesc, Ungaria, Transcarpatia;  Întâlnirea orădenilor de pretutindeni, evenimente pentru copii și familii, degustări de vin, pălincă și șampanie – aceasta din urmă este o premieră.  An de an, parte importantă a Zilelor Sfântului Ladislau o constituie activitățile de păstrare a tradițiilor desfășurate în Cetatea Oradea. În cadrul festivalului va fi construit un  stabiliment din secolele IX-X, cu iurte în mărime naturală. De asemenea, vor putea fi urmărite demonstrații de tir cu arcul călare, demonstrații de luptă călare, concursuri și demonstrații de tir cu arcul și de șoimărit călare. Nu vor lipsi concertele, acţiunile caritabile, sau competiția gastronomică „Degustarea aromelor maghiare”, un eveniment tradițional în urma căruia, din fondurile strânse, se oferă burse pentru studenții Universității Creștine Partium.