Zborurile Oradea - Milano (Bergamo), operate de Ryanair în baza contractului încheiat pe un an cu Primăria Oradea, se suspendă pentru o lună, până pe 1 decembrie. Hotărârea a fost luată în urma scăderii numărului de pasageri.

Consiliul Local Oradea a aprobat decalarea contractului încheiat de municipalitate cu Ryanair cu o lună, până la 1 august 2022, pentru a acoperi luna noiembrie a acestui an în care nu vor mai fi operate curse pe ruta Oradea - Bergamo. Suspendarea curselor este cauzată de numărul redus de pasageri, ca urmare a valului patru al pandemiei de Covid.

Decalarea termenului a fost votată de cei 19 consilieri liberali prezenţi în sală. În schimb, reprezentanţii opoziţiei au reamintit că au atras atenţia asupra faptului că Ryanair va pleca de pe Aeroportul Oradea. „S-a dovedit că am avut dreptate când am spus că Ryanair va pleca de pe Aeroportul Oradea. Când am spus asta am fost făcut penibil”, a afirmat social-democratul Emilian Pavel. Tot el a menţionat că zborurile Oradea - Bergamo au ajuns la un grad de ocupare de doar 10%, în condiţiile în care în sezonul de vară au fost pe locul doi în preferinţele pasagerilor.

„Nu aţi avut dreptate. Ryanair nu pleacă. Ştiţi că suntem într-o perioadă epidemiologică nefericită, iar dacă vrei să pleci din România în alte ţări, venind dintr-o zonă roşie trebuie să te supui anumitor restricţii”, a fost replica primarului Florin Birta, adăugând că toate aeroporturile din România se confruntă cu scăderi ale gradului de ocupare pe parte din cursele externe.