Proiectul Cartea noastră cea de toate zilele, desfăşurat de Rotray Club Oradea Art Nouveau, îşi propune să combată analfabetismul funcţional în rândul elevilor, şi abandonul şcolar, prin realizarea unor biblioteci şcolare în mediul rural.

Un alt scop al proiectului este acela de a micşora distanţa dintre mediul rural şi cel urban.

„Proiectul nostru este benefic pentru întreaga comunitate, impactând pozitiv elevi, profesori și părinți deopotrivă, atrăgând atenția asupra importanței cititului și a alfabetizării ca drept fundamental al omului”, transmit reprezentanţii Rotary.

„Considerăm că este important să creăm  în comunitate oportunităţi pentru membrii ei de a creşte şi de a se dezvolta frumos şi armonios, iar cartea, accesul la lectură este un motor important în evoluţia noastră ca oameni”, au mai transmis aceştia.

Până în prezent, clubul a inaugurat trei biblioteci şcolare din mediul rural, iar acum este în curs de finalizare cea de a patra, la Şcoala Generală din Mădăras.

„Suntem fericiți că acest proiect provoacă și implică oameni de bine. Trebuie să mulțumim profesorilor din această școală pentru deschidere, primăriei pentru implicare, sponsorilor și companiilor care ne susțin. Este vorba despre VPK Packinging Salonta, Dana Ionașcu, membru fondator Rotary Club Oradea Art Nouveau.

„De asemenea trebuie să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în evenimentul nostru Cross-Sănătate pentru carte din 1 iunie, eveniment organizat pentru a sprijini înființarea bibliotecii școlare din Mădăras”, au mai transmis membrii clubului.

Orădenii care vor să se implice în acest proiect o pot face donând în contul RO57 BTRL RON CRT 04 6385 6802 de la Banca Transilvania specificând Biblioteca Școlară Mădăras.