Oradea este un oraș iubit de motocicliști. Pe lângă acțiunile preventive și concertul din Băile 1 Mai, tinerii maghiari au pus pe roți un proiect prin care motocicliștii au o șansă în plus la viață, prin utilizarea unor căști cu card informativ. Din aceeași serie face parte și parada de închidere a sezonului moto, desfășurată în weekend.

 

În jur de 350-400 de motocicliști din Nord-Vestul țării și din Ungaria au defilat sâmbătă, sub privirile curioșilor, pe principalele artere ale orașului. Aceștia au marcat împreună închiderea sezonului moto. Defilarea a avut loc în jurul orei 12.00 și s-a desfășurat pe traseul Centrul Civic - Gară - Bd. Ştefan cel Mare - Transilvaniei - Bd Dacia - Bd Decebal - str. Horea - Nufărului - cu întoarcere în giratoriul de pe Centură - spre str. Seleuşului, respectiv Calea Clujului.

Motocicliștii i-au rugat pe șoferi să fie mai atenți în trafic pentru că și ei au familii care îi așteaptă acasă.

„Am avut în jur de 350-400 de participanți din tot nord-vestul Transilvaniei, din Cluj, din Arad, din Ungaria, Debreţin, Maramureş, Baia Mare”, a spus Daniel Todoran, unul dintre organizatori.

Pentru buna organizare a paradei, motocicliștii au beneficiat de sprijinul jandarmilor și al polițiștilor care le-au facilitat trecerea prin intersecțiile mai aglomerate.

Următorul marș va fi în primăvară, când se va redeschide sezonul.