Studenţii de la Arte s-au întors din practica de specialitate
Opt studenţi din anii I şi II de la secţiile Pedagogia artei, Arte decorative şi Restaurare conservare, din cadrul Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea, au participat, în perioada 28 iunie-12 iulie, la practica de specialitate atât în Oradea, cât şi în Blaj. Este vorba de: Sebastian Baciu, Maria Ernyei, Codruţa Laza, Antonia Papp, Gheorghe Negru, Ecaterina Vargha, Andreea Terme şi Adela Pop.
Astfel, în cadrul practicii de documentare şi producţie artistică, tinerii au participat la cea de-a V-a ediţie a Taberei de creaţie artistică de vară de la Blaj. Practica de specialitate s-a desfăşurat timp de 14 zile atât în Oradea, cât şi în Blaj, studenţii aflându-se pe întreaga perioadă sub îndrumarea directă a organizatorilor de tabără şi coordonatorilor de grup în mod constant: conf. univ. dr. Elena Cîmpian şi lect. univ. dr. Paul Blânda. Activitatea de documentare a fost realizată făcându-se deplasări la mai multe obiective din ţară: Blaj, Sibiu, Sighişoara, Deva şi Alba Iulia. Bunăoară, în 5 iulie, la Muzeul de Istorie din Blaj, a avut loc o expoziţie internaţională de grup, organizată cu lucrări realizate şi selecţionate în perioada practicii de specialitate, dar şi lucrări ale studenţilor, absolvenţilor şi cadrelor didactice executate în ultimii ani. Cu acest prilej, au fost expuse lucrări realizate de reprezentanţi din: Oradea, S.U.A-Nord Dakota şi Polonia. Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a V-a ediţii a Taberei de la Blaj, fiind prima expoziţie internaţională de grafică. "De-a lungul întregii perioade de practică, studenţii s-au remarcat printr-o prezenţă activă, acumulând o vastă cantitate de informaţii, transpuse într-un număr de 24 de lucrări de grafică, dar şi fotografii şi filme video", ne-a declarat conf. univ. dr. Elena Cîmpian, menţionând că la terminarea practicii de specialitate, studenţii au prezentat în cadrul expoziţiei internaţionale lucrări realizate în tehnici grafice de lucru, abordând diferite teme în funcţie de opţiunea fiecăruia.
Activitatea studenţilor a fost apreciată şi răsplătită cu note de zece, dar şi prin cuvintele laudative rostite de prof. univ. dr. Cornel Durgheu, lect. univ. dr. Dumitru Aurel, directoarea Muzeului de Istorie, redactorul şef al revistei de cultură locală "Astra Blăjană", restauratori, cât şi de personalităţile locale prezente la vernisajul expoziţiei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.