Proiectul Staţiei de bucurie pe care Asociaţia Cultura în Mişcare vrea să-l realizeze pentru copiii din localitatea Parhida, este cu un pas mai aproape de realitate, după succesul de care s-a bucurat show-ul Gol, oferit de actorul Şerban Borda, special pentru realizarea acest proiect.

Astfel, weekendul trecut, orădenii au fost invitaţi la Casa Cultura în Mişcare, pentru a vedea spectacolul Gol, oferit de actorul Şerban Borda, în aer liber, un spectacol presărat cu magie şi haz, bazat pe interacţiunea (regulamentar distanţată) cu publicul în care a miza anunţată de organizatori a fost: „dacă ceva nu iese bine... Gol”. Şi cum totul a ieşit bine, publicul s-a distrat, actorul şi-a păstrat hainele pe el şi Staţia de bucurie a mai făcut un pas (metaforic) spre realizare. Astfel, donaţiile prilejuite de show au fost în valoare de aproximativ 900 de lei, sumă care se adaugă celor 5.430 de lei strânşi înainte de spectacol. Cum costul proiectului este de 2000 de euro, lista pentru donaţii rămâne deschisă.

„Facem o staţie de transport şcolar pentru copii, dar nu orice fel de staţie, ci una de bucurie. Am cumpărat un chioşc de flori din Parcul Libertăţii şi îi vom schimba destinaţia. Am făcut asta cu ajutorul prietenilor şi din donaţii”, se arată în informarea oficială. Staţia (care este destinată transportului şcolar) va fi bucuria copiilor din localitatea Parhida, judeţul Bihor.
La ora actuală, chioşcul din Parcul Libertăţii, cel care i-a aparţinut lui Marius florarul, a fost cumpărat de Cultura în Mişcare şi mutat în Parhida, la Casa CIM. Doar achiziţia chioşcului a fost în valoare de 4850 de lei.

Cupola a fost transportată şi depozitată în curtea Casei Cultura în Mişcare din Parhida, Aceasta necesită unele mici intervenţii la învelitoarea de tablă, dar şi la stâlpul central, afectat de vreme. Panourile de lemn vitrate au fost transportate într-un atelier de tâmplărie. Acestea necesită intervenţii majore, unele vor fi reparate, altele realizate de la zero. De asemenea, au  fost demarate procedurile necesare amplasării, care implică proiecte, acte și avize obţinute de la Primăria Tămăşeu, dar şi turnarea unei platforme de beton pe care va fi amplasat chioşcul.

Donaţii se pot face prin virament bancar catre Asociaţia Cultură în Mişcare, Oradea, str. Republicii nr. 3-5, CIF 28097125. IBAN RO29WBAN00991V069878RO01 Banca Intesa Sanpaolo Romania S.A.