În jur de 100 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, membri ai Sindicatului Familia, vor picheta mâine, 25 aprilie, între orele 10.30 - 13.00, sediul Consiliului Județean Bihor, nemulțumiți că nu și-au primit salariile întregi pe luna martie, ci doar în procent de 70%.

 

„Sindicatul Familia, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, cu sediul în municipiul Oradea, str. Feldioarei nr. 13, sindicat afiliat la Federația Sindicatelor din Administrația Publică Publisind, vă facem cunoscut că, în ziua de 25.04.2018, între orele 10.30-13.00, angajații DGASPC Bihor vor picheta Consiliul Județean Bihor, din cauza faptului că nu și-au primit salariile pe luna martie integral, ci doar în procent de 70%, fapt ce generează grave probleme sociale (nu se poate asigura traiul zilnic al familiei, nu se pot plăti utilitățile, nu se pot achita ratele la bănci, ceea ce duce la penalități etc.)”, anunță, printr-un comunicat de presă, organizatorii protestului.

Potrivit documentului semnat de președinta Sindicatului Familia, Ramona Lunca, la protest vor participa în jur de 100 de persoane, motivul protestului fiind nevotarea Bugetului pe anul 2018 și imposibilitatea angajaților DGASPC Bihor de a-și primi salariile întregi.

„Considerăm nejustificată neplata salariului, deoarece acest drept este garantat de legislația în vigoare. Fiecare salariat are dreptul la salariu pentru munca depusă. Motivele politice pentru care nu se votează bugetul sunt nejustificate și imorale, deoarece produc suferință pentru sute de angajați și pentru familiile acestora, mulți dintre aceștia fiind unici întreținători de familie. În situația în care, nici de această dată, nu va fi aprobat bugetul, vă aducem la cunoștință faptul că vom urma toți pașii legali în vederea obținerii drepturilor garantate prin legislație”, avertizează sindicaliștii.