În cadrul proiectului „Magic Garden”, luni,  26 septembrie, la Palatul Episcopal Romano-Catolic Oradea, a avut loc dezbaterea cu tema „Promovarea patrimoniului cultural prin mijloace specifice noilor media”.

Evenimentul s-a dorit a fi un bun prilej pentru cei prezenți de a aduce în discuție importanța promovării patrimoniului cultural, modalitățile de implicare a artei contemporane și exemple de bune practici, dar și de a oferi un cadru pentru colaborări viitoare. Dezbaterea a avut loc în Sala Pictată a Palatului Episcopal Romano-Catolic Oradea.

Proiectul „Magic Garden” își propune să aducă mai aproape publicul tânăr de Grădina Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea cu ajutorul instalațiilor artistice multimedia interactive. De altfel, 12 instalații multimedia realizate de artiști din România și Norvegia, o parte dintre ele selectate în urma unui concurs de proiecte, transformă aleile grădinii Palatului Baroc.

Vizitatorul este invitat într-o călătorie în care natura, istoria și legendele locului prind viață și se metamorfozează într-un spectacol cinetic de lumină și artă, la care acesta este chemat să participe activ, pentru o experiență fantastică și memorabilă.

Expoziția „Magic Garden” este deschisă pentru vizitatori în fiecare zi, de luni până duminică, în perioada 20 septembrie - 18 octombrie. Primul tur începe la ora 20.30, iar ultimul la 23.30. Intrarea se face pe bază de bilet, prețul fiind de 30 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copiii de până la 15 ani, iar pentru cei mai mici de 3 ani, participarea e gratuită. Biletele se pot procura atât online, cât și la fața locului.

Proiectul este inițiat de Asociația Why Not Us - Asociația De Ce Nu Noi, și este implementat în parteneriat cu Christian Westblikk din Norvegia.