Programul de bugetare participativă - Au fost stabilite proiectele
Procedura de votare a proiectelor din programul de bugetare participativă pe anul 2022 s-a încheiat. În urma voturilor exprimate online și a voturilor din cadrul întâlnirilor cu cetățenii, au fost selectate 17 proiecte spre finanțare, suma totală alocată fiind de 1.500.000 de lei.
Demarată la începutul lunii mai, procedura de votare a proiectelor din cadrul programului de bugetare participativă a ajuns la final. În acest an, municipalitatea a reluat programul cu un nou regulament, fiind lansată şi platforma online unde cetățenii s-au putut implica activ în propunerea și selectarea viitoarelor proiecte ce au ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai în Oradea.
După prima etapă a votării au fost validate 38 de proiecte, care au putut fi votate online de cetățeni în perioada 4 iulie - 4 septembrie, iar din 15 septembrie a început a doua etapă a votării, cea din cadrul dezbaterilor publice.
Astfel, între 15 - 22 septembrie au fost organizate 10 întâlniri la nivelul cartierelor din Oradea, la care au participat 293 de cetățeni. După verificarea buletinelor depuse în urna de vot, au fost validate 277 de buletine.
Selecția finală a proiectelor s-a realizat prin cumularea voturilor online (1.825 voturi) și a voturilor exprimat în cadrul întâlnirilor (277 voturi). Proiectele au fost ierarhizate în funcție de numărul de voturi. Pe primele cinci poziții s-au clasat următoarele proiecte: Valorificarea turistică a moștenirii istorice a toponimiei centrului protejat; Extindere parc și amenajare plajă natural în zona Silvaș; Covor vegetal pe linia de tramvai, pe tronsonul strada Transilvaniei - Pod CFR; Program de plantare arbori din specii autohtone; Extindere piste de ciclism în vederea tranziției la un oraș verde - traseu Orășelul Copiilor - Zoo.
Cele 17 proiecte selectate pentru finanţare vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Oradea și se vor stabili departamentele din cadrul Primăriei care le vor implementa. Fiecare proiect a putut obține o finanțare de maximum 100.000 de lei, inclusiv TVA.
Lista proiectelor câştigătoare este următoarea: Valorificarea turistică a moștenirii istorice a toponimiei centrului protejat; Extindere parc și amenajare plajă naturală în zona Silvaș; Covor vegetal pe linia de tramvai pe tronsonul strada Transilvaniei - Pod CFR; Program de plantare arbori din specii autohtone; Extindere piste de ciclism in vederea tranziţie la un oraş verde- traseu Orășelul Copiilor- Zoo; Reamenajare spaţiu de recreere zona Carpaţi-Demostene Botez-Constantin Brâncuşi; Reabilitare şi modernizare baza sportivă existentă - Zona str. Sovata nr. 60; Pictură murală colectivă împreună cu locuitorii Oradiei - Pod Ferdinand; Street Art sau cum transformăm un zid plictisitor - parcare str. Tudor Vladimirescu; Atracţie turistică - Oradea în miniatură, parcul 1 Decembrie; Amenajare prin acoperire elastică a trecerilor la nivel cu liniile de tramvai - Intersecție Dacia-Corneliu Coposu; Digitalizare/Debirocratizare prin RPA UiPath; Amenajare spaţiu de recreere Ceyrat Prima Universităţii; Amplasare radare de viteză, fixe - Bulevardul Nufărul, Cantemir, Ștefan cel Mare, Dacia; Amenajarea unui parc destinat animalelor de companie în zona blocurilor ANL Balogh Istvan; Aplicaţie digitală cu „Programe culturale şi evenimente sportive” în Oradea; Trecere de pietoni și praguri pentru limitarea vitezei în cartierul Ceyrat.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.