Având în vedere căderile de zăpadă de ieri, utilajele de deszăpezire ale operatorului RER Vest au ieșit în teren.

S-a acționat pe urgența I (deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun), iar pe zona de dealuri pe urgența II și III (străzi asfaltate).

„Utilajele împrăștie sare, antiderapant lichid ClCa și antiderapant solid CL Mg. Acesta din urmă se folosește în zona centrală, respectiv Piața Unirii, Piața Ferdinand și piațeta de la Magazinul Crișul”, a anunţat, ieri, Primăria Oradea.

„Echipajele de deszăpezire RER Vest au ieșit pe traseele stabilite pentru deszăpezire azi, 27 noiembrie, începând cu ora 10.00, conform urgențelor stabilite prin contractul cu Primăria Oradea. Astfel, se acționează cu 18 utilaje: o cisternă care împrăștie clorură de calciu și 17 utilaje care împrăștie material antiderapant pentru a degaja carosabilul și pentru a preveni formarea de polei. În zona centrală a orașului, cu precădere în Piața Unirii, se intervine manual cu fulgi de clorură de magneziu”, menţiona RER Vest.

Capacitatea de intervenție a RER Vest Oradea pentru sezonul de iarnă 2023 - 2024 acoperă o arie de 3.416.112 mp carosabil și 1.170 artere de circulație, împărțite astfel: 389 pe urgența I, 301 pe urgența II, 238 pe urgența III, 242 pe urgența IV.

Pe cele patru urgențe se intervine în ordinea priorităților. Astfel, urgența I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgența a II-a vizează intervenția pentru deszăpezirea drumurilor de acces între cvartalele de locuințe, a căilor de legătură dintre cartiere; urgența a III-a are în vedere toate străzile asfaltate din oraș, iar urgența a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu.

Pe de altă parte, RER Vest precizează că activitatea de colectare a deșeurilor menajere se desfășoară fără întreruperi, atât în Oradea, cât și în Zona Metropolitană, conform graficelor de colectare. „Le reamintim clienților din Municipiul Oradea și comuna Borș, unde se colectează deșeuri biodegradabile (pubela maro), că în perioada rece, din cauza gradului de umiditate mare a acestui tip de deșeuri, există riscul ca ceea ce se depozitează în pubelă să înghețe. Astfel îi sfătuim pe clienți să țină această pubelă într-o zonă mai ferită (garaj/terasă) și să o scoată spre colectare cât de des posibil, pentru a evita blocarea resturilor bio în recipient sau deteriorarea recipientului în momentul golirii, dacă deșeurile au înghețat. Orădenii care vor să sesizeze situații legate de deszăpezirea din Oradea sau de colectarea deșeurilor sunt rugați să sune fie la Call Center RER Vest, la numărul 0374 885 693, fie să contacteze compania prin email la sesizari@rervest.ro”, precizează RER Vest.