La cea de-a doua întâlnire din acest an şcolar, din cadrul programului „Şcoala părinţilor”, dezvoltat de către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, au participat 60 de părinţi, care au copii cu vârste între 10 luni şi 3 ani şi care frecventează creşa, dar şi părinţi care vor să înteleagă mai bine nevoile copiilor lor.

Întâlnirea a avut loc la sediul instituţiei, fiind susţinută, de data aceasta, de către Luminiţa Rob, asistent medical şi coordonator al Creşei nr. 2, iar tema abordată a fost „Îmbolnăvirile specifice sezonului rece”.

Toamna, pe lângă diversitatea de culori şi recolte bogate, aduce şi fluctuaţii de temperatură, iar cei mai expuşi schimbărilor sunt copiii, al căror sistem imunitar nu este încă pregătit pentru a înfrunta diversele viroze specifice sezonului rece.

În cadrul întâlnirii, părinţii au fost informaţi despre virozele respiratorii şi digestive ale copiilor de vârstă antepreşcolară, afecţiuni des întâlnite în mediul colectivităţii, au aflat manifestările simptomatice ale acestor afecţiuni şi modalitatea de abordare a acestora, încă de la primele simptome.

Un alt aspect discutat a fost prevenţia, importanţa igienii mâinilor, principala cale de transmitere a viruşilor/microbilor care duc la îmbolnăviri, precum şi hidratarea corectă, respectiv consumul de fructe şi legume.

Chiar dacă beneficiarii serviciilor de creșă sunt copiii, în fiecare lună DAS Oradea se îngrijește ca părinții acestora să înteleagă şi să gestioneze mai bine nevoile lor, astfel că tematica următoarei întâlniri va fi: „Activităţile de educaţie timpurie în creşe şi rolul lor în dezvoltarea armonioasă a copiilor”.