Programul „Salvatori din pasiune”, organizat de ISU Crișana, a fost una din surprizele de weekend pentru cei mai mici dintre orădeni. Aceștia au participat la ateliere interactive, în cadrul festivalului „Bucurie în Mișcare”. Alături de ei, au fost și jandarmii bihoreni, cățelul Odin fiind preferatul micuților.

Pompierii le-au prezentat celor mici, sâmbătă și duminică în Parcul I. C. Brătianu, o autospecială de lucru cu apă și spumă, echipamentele și accesoriile din dotarea acesteia, precum și modul în care acestea sunt întrebuințate în cadrul misiunilor specifice. De asemenea, pompierii și voluntarii ISU Bihor i-au echipat pe copii și au pregătit pentru cei mici jocuri în cadrul cărora i-au învățat cum să refuleze apa la țintă, utilizând furtunuri, găleata-stingător și popice.

Jandarmii bihoreni și-au prezentat și ei autospecialele, armamentul și tehnica din dotare, impresionându-i pe micuți. Cel mai solicitat pentru fotografii a fost câinele lup Odin, antrenat pentru misiuni speciale. Copiii au învățat să se apere folosind mănuși și căști în cadrul unui atelier de box.