Municipalitatea orădeană amenajează o nouă pistă de alergare, de această dată între strada Sovata și malul Crișului Repede, pentru iubitorii de atletism din Cartierele Rogerius şi Ioşia.

„Lucrările de amenajare au început deja, în acest moment echipele de muncitori lucrând la terasamente în apropierea Podului Carol înspre Podul Densusianu”, precizează Primăria Oradea.

Pista de alergare va avea o lungime de cca 600 de metri și o lățime de 1 metru. Aceasta pornește din apropierea locului de joacă de lângă Podul Carol, iar în zona terenului de joacă dinspre Podul Densusianu va face o buclă de întoarcere înapoi înspre Podul Carol.

Lucrările sunt executate de către Drumuri Bihor, valoarea contractului de proiectare și execuție fiind de 384.975,14 lei fără TVA. Durata de execuție a investiției este de 3 luni.

Amplasamentul pistei vizează zona cuprinsă între blocurile C2 și C7 din strada Sovata, delimitată la sud de pista de alergare și la nord de aleea carosabilă (blocuri C5 - C7) și pietonală (blocuri C2-C4).

Pista de alergare va avea următoarea stratificație: pardoseală sportivă din acoperire elastică permanentă (tartan), strat suport din BA16, strat de fundație din piatră spartă împănată, strat de balast filtrant și un strat de formă din pământ stabilizat cu var.

Aceasta va fi încadrată cu bordură mică 10x15 cm pe fundație de beton şi va fi drenată pentru prevenirea degradărilor produse de pătrunderea apei în corpul drumului, precum și acțiunii îngheț-dezgheț.