În prima zi în care ciobanii şi-au făcut apariţa în Piaţa Ioşia, 36 de miei şi 10 ieduţi s-au vândut orădenilor care şi-au făcut o tradiţie în a consuma astfel de produse la masa de Paşte. Numărul solicitărilor a fost, evident, mai mare decât al ofertei, iar preţul la vânzare a fost de 15 lei/kg.

Dacă în prima zi de la deschiderea haldei de sacrificare mieii au lipsit cu desăvârşire, ieri şi-au făcut apariţia trei ciobani. Toată marfa adusă de aceştia a fost vândută în scurt timp, mulţi orădeni nemaiavând ieri ce cumpăra. „S-a vândut tot. Ciobanii au adus 36 de miei şi 10 ieduţi şi toţi au fost cumpăraţi. Au mai fost însă clienţi care nu au mai găsit nimic după amiază", ne-a declarat Claudia Hirţe, administrator al Pieţei Ioşia. Preţul a rămas acelaşi ca şi anul trecut, de 15 lei/kg miel/ied viu. „Nu e nici mare, nici mic. Eu cumpăr în fiecare an de la ciobani direct. Acum am venit în piaţă şi am ales un miel de 18 kg", ne-a declarat Alin Lăzurean. Un alt cumpărător ne-a precizat că a cumpărat marfa mai repede pentru că îi vine un cumnat din străinătate şi vor sărbători în avans Paştele cu bucate din carne de miel.  „Mieii sunt mici pentru că s-au născut târziu. Randamentul la carcasă este de 60%. Dacă cumperi un miel viu de 15 kg, rămâi cu 9 kg. Ca să alegi un miel bun, trebuie să cauţi coada să fie grasă", ne-a precizat Florian Mociar, măcelar. Mieii aduşi la vânzare sunt berbecuţi, cei doi crescători de miei venind din Nojorid, respectiv din Tinca.  „Mai avem de vânzare încă 80", ne-a declarat Florin Fărcuţ din Nojorid. Marc Olasz din Tinca s-a arătat şi el mulţumit de vânzarea mieilor, până la orele amiezii reuşind să vândă 15 miei, iar pentru următoarele zile mai are acasă alţi 50 de berbecuţi.