Piaţa Ioşia - Prima zi la tăierea mieilor
Dacă în prima zi de la deschiderea haldei de sacrificare mieii au lipsit cu desăvârşire, ieri şi-au făcut apariţia trei ciobani. Toată marfa adusă de aceştia a fost vândută în scurt timp, mulţi orădeni nemaiavând ieri ce cumpăra. „S-a vândut tot. Ciobanii au adus 36 de miei şi 10 ieduţi şi toţi au fost cumpăraţi. Au mai fost însă clienţi care nu au mai găsit nimic după amiază", ne-a declarat Claudia Hirţe, administrator al Pieţei Ioşia. Preţul a rămas acelaşi ca şi anul trecut, de 15 lei/kg miel/ied viu. „Nu e nici mare, nici mic. Eu cumpăr în fiecare an de la ciobani direct. Acum am venit în piaţă şi am ales un miel de 18 kg", ne-a declarat Alin Lăzurean. Un alt cumpărător ne-a precizat că a cumpărat marfa mai repede pentru că îi vine un cumnat din străinătate şi vor sărbători în avans Paştele cu bucate din carne de miel. „Mieii sunt mici pentru că s-au născut târziu. Randamentul la carcasă este de 60%. Dacă cumperi un miel viu de 15 kg, rămâi cu 9 kg. Ca să alegi un miel bun, trebuie să cauţi coada să fie grasă", ne-a precizat Florian Mociar, măcelar. Mieii aduşi la vânzare sunt berbecuţi, cei doi crescători de miei venind din Nojorid, respectiv din Tinca. „Mai avem de vânzare încă 80", ne-a declarat Florin Fărcuţ din Nojorid. Marc Olasz din Tinca s-a arătat şi el mulţumit de vânzarea mieilor, până la orele amiezii reuşind să vândă 15 miei, iar pentru următoarele zile mai are acasă alţi 50 de berbecuţi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.