Elevii Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea au participat, sâmbătă, pe raza comunei Sântandrei, pe malul Crișului Repede, la adunarea gunoaielor aruncate la întâmplare.

 

Acțiunea de ecologizare a avut loc în cadrul proiectului educațional „Polițistul de frontieră - prietenul mediului înconjurător”, încheiat între școală și Primăria comunei Sântandrei. 

La inițiativa diriginților claselor de elevi ai școlii, în urma unor discuții la orele de consiliere, un număr de aproximativ 150 de elevi, însoțiți de cadre didactice și sub coordonarea directorului școlii, au participat benevol în ziua de sâmbătă 21 aprilie a.c. între orele 09.00 - 12.00 pe malul Crișului Repede din raza comunei Sântandrei, la această acțiune de ecologizare a mediului înconjurător. Este o acțiune de conștientizare a importanței pe care o are mediul înconjurător în viața noastră a tuturor dar și pentru sensibilizarea cetățenilor la păstrarea curățeniei în spațiile exterioare în care desfășoară anumite activități. Totodată cei care au participat la această acțiune consideră că vor fi mai atenți și se vor gândi de două ori înainte să arunce la întâmplare ceva nefolositor mai ales că peste tot observăm montate coșuri de gunoi și nu este un efort foarte mare să depunem gunoaiele acolo unde le este locul.   Cu sprijinul Primăriei comunei Sântandrei elevii participanți la activitate au primit mănuși de protecție, saci de plastic pentru adunarea gunoiului iar la finalizarea acțiunii bilanțul a fost de peste 200 de saci de gunoi adunat din această zonă.