Oradea - Primăria căreia nu-i mai iese din prima!
La fel ca oamenii pe care viciile îi împiedică să realizeze ceva în viață, să ducă ceva la bun sfârșit, și Primăria municipiului Oradea dă rateuri cu repetiție în ultima vreme! Și, cum știm că drumul spre iad este pavat cu bune intenții, nu putem să-i acuzăm pe funcționarii primăriei orădene de rea-voință, ci doar de... cum să-i spunem, de o anumită nepotrivire, o nepotrivire între ceea ce au de făcut, conform sarcinilor de serviciu, și "dotările" proprii!
Cel puțin, așa rezultă din ultimele emanații ale instituției din fruntea urbei: după chixul cu proiectul "Complexului Wellness Termal Nymphaea", caz în care au omis să solicite la timp tăierea celor 200 de arbori de la fostul Ștrand Municipal, acum au cOMIS-o din nou, de astă dată mai în centru, chiar vizavi de Primărie, acolo unde începe reamenajarea Pieței Unirii! Acest proiect a trecut de Agenția de Protecție a Mediului Bihor, însă, condiționat: inspectorii de mediu au eliberat Primăriei un aviz pentru defrișarea a 60 de arbori și a arbuștilor din piață, prea bătrâni sau prea bolnavi pentru a fi păstrați, dar au cerut, în mod expres, menținerea celor zece stejari aflați pe aliniamentul din fața Palatului Vulturul Negru. Conform deciziei A.P.M. Bihor, stejarii "vor fi păstrați și integrați în noul proiect de amenajare", iar Primăria nu are decât să se conformeze!
Păi, ce făcurăți, domnilor? De câte ori trebuie să vă loviți de grinda de sus - în cazul vostru A.P.M. Bihor, ca să vedeți pragul de jos (arborii, care, spre deosebire de alții... ei, unii, nu fac doar umbră pământului)? Considerăm că acest exemplu cu... repetiție este edificator asupra modului cum se lucrează în Primăria Oradea, unde, pare-se că e dorință, da' nu-i putință! Am crezut necesară această devoalare a unei anumite stări de fapt, deoarece Primăria municipiului Oradea riscă să transforme acest stil de lucru - accidental, sperăm! - într-o practică uzuală! Cum altfel să privim obstinația cu care edilii orădeni încearcă să repete un referendum al cărui rezultat nu le-a fost pe plac? Păi, cum? Îl repetăm până iese ca noi? N-ați priceput, domnilor, că în cazul referendumului a fost invers? Putința n-a lipsit (doar sunt bani publici să organizați - cu repetiție, dacă "situația" o cere! - orice vă vine... bine), dar n-a fost... dorință! Orădenii au dat cu "flit" viselor de grandomanie ale unora și au preferat să stea acasă! Iar dacă dragoste nu e, nimic nu e! În limbaj politico-administrativ, celebrul dicton ar suna cam așa: dacă prezență la vot nu e, divorțul e aproape!
Comentarii
Nu există nici un comentariu.