Începând de sâmbătă, 3 noiembrie, Piața 100 (fosta Piață Obor) şi-a deschide porțile pentru comercianți, clienți sau simpli vizitatori, în noul amplasament situat pe șoseaua de centură, vizavi de Cartierul Europa.

 

Pentru a facilita accesul, ADP Oradea a închiriat autobuze de la OTL, care vor efectua, gratuit, transportul pietonilor. Acestea vor circula şi de acum înainte în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 8.00, cu plecare din stația de autobuz din parcarea de la Auchan. Frecvența mijloacelor de transport va fi, pentru început, din 20 în 20 de minute, până la ora 14.00.

“Transportul cu autobuze va fi asigurat gratuit de către SC ADP până la realizarea investițiilor la noul pasaj suprateran peste sensul giratoriu de lângă Cartierul Europa, care va fluidiza și accesul în piață. Ne cerem scuze celor care consideră că le-am creat un disconfort, însă, este un rău necesar, având în vedere importanța obiectivului ce urmează a fi realizat pe spațiul vechii piețe”, menționează directorul ADP Oradea, Liviu Andrica.

De menționat că accesul comercianților în noua piață va fi posibil doar după plata anticipată a locurilor de vânzare.

Programul de funcționare al noii Piețe 100 va fi, pentru zona auto, de luni până sâmbătă, între orele 8.00 – 18.00, și duminică, între orele 6.00 – 18.00, iar pentru zona bazar, sâmbătă și duminică, între orele 6.00 – 17.00. Casieria va fi deschisă zilnic, după următorul program: luni - vineri, între orele 9.00 – 18.00, iar sâmbătă - duminică, între orele 06.00 – 17.00.