Miercuri, 19, și joi, 20 iunie, câțiva membri ai Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților au efectuat o vizită de lucru în Bihor, ocazie cu care s-au deplasat la mai multe obiective de interes de pe raza județului nostru.

La invitația deputatului bihorean Gheorghe Bogdan, care este secretarul comisiei, au răspuns vicepreședintele aceleiași comisii, Lucian-Eduard Simion, și membrii Ion Spânu, Anișoara Radu și Tudorița Lungu.

De la Oradea, delegația s-a îndreptat spre zona de sud-est a județului, acesteia alăturându-i-se Raluca Straț, din cadrul Serviciului Investiții a Administrației Bazinale de Apă Crișuri. Prima oprire a fost la Beiuș, unde parlamentarii au vizitat Ocolul Silvic Beiuș și lucrarea de amenajare a Văii Nimăiești, prilej cu care Raluca Straț a enumerat investițiile majore finalizate de curând sau derulate actualmente de ABA Crișuri. Dintre cele terminate și recepționate în ultimii doi ani, Raluca Straț a menționat: traseul intravilan al Văii Nimăiești, pe raza municipiului Beiuș, precum și lucrările hidrotehnice de pe văile Roșia, în comuna Remetea, „A lui Vasile”, la Dobrești, și Izvor, de pe teritoriul orașului Aleșd și al localității Peștiș, acestora adăugându-li-se amenajarea malului stâng al Crișului Repede, în intravilanul municipiului Oradea. Cât privește investițiile pe care ABA Crișuri le are pe agenda de lucru, se numără, cele de pe Crișul Negru, de la Ghighișeni și Ginta, de pe Valea Meziad, din comuna Remetea, și cele de la Barajul Leșu.

Membrii Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic au ajuns şi la Sudrigiu, unde au remarcat modernitatea soluțiilor de protejare a mediului înconjurător aplicate la fabrica de bere din localitate și au vizitat sediul administrativ al Parcului Național Apuseni.

Pe de altă parte, după cum declara deputatul Gheorghe Bogdan, pe agenda vizitei de lucru a delegației Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților s-a aflat și întâlnirea cu reprezentanții Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor și ai unor servicii publice deconcentrate, scopul fiind implicarea acestora în popularizarea și aplicarea măsurilor moderne de colectare și selectare ale deșeurilor.