Inaugurarea picturii stradale, intitulată „Mozaic citadin”, de pe aleea din Parcul Libertății, va avea loc luni, 15 august, începând cu ora 12.00.

O serie de workshop-uri și ateliere, atât pentru adulți, cât și pentru copii, vor marca evenimentul după cum urmează: modelare ceramică cu mentorul Farkas Monika; mișcare organică - Maya Kovacs; atelier de origami - Gabriela Pap; workshop de colorat cu creta pe asfalt - Roxie Stan; atelier de înșirat mărgele - Ida Pázmán; pictură facială - Vivien Erdei; atelier de pictură - Horea  Sălăgean; atelier de colorat mandale - Csathó Töhötöm; workshop de împletit codițe din ață colorată - Alexandra Mureșan; atelier de șah - Mihai Crăciunescu; atelier alchimic de bijuterie - Ana Dobraş & Andrei Lupu.

Evenimentul va fi completat de expoziții de pictură, susținute de: Horea Sălăgean, Csathó Töhötöm, Kapitán Csabi, precum și de expoziții de fotografie: Csato (Emeric) Imre - „Nostalgii orădene”, Ovi D. Pop - „Oradea mea”, Alexandra Mureșan - „Fotografie de stradă”. De la ora 17.00,  evenimentul va lua sfârșit pe note muzicale, în ambianța unui concert de chitară susținut de Si Mai Mela, intitulat „Mozaic muzical”.

„Momentul inaugurării picturii stradale reprezintă nu doar încheierea unui proces creativ, ci și debutul unei stări de încântare spirituală prin parcurgerea în desfășurare a covorului stradal, astfel conceput. Povestea poate fi recitită de nenumărate ori, la fiecare parcurgere a ei prin reinterpretarea simbolurilor în care abundă creația. Amprenta pe sufletul orașului se materializează în fapt ca un obiectiv turistic, o creație ludică menită să coloreze privitorului atât zilele mohorâte, lipsite de soare, cât și cele de arșiță dogorâtoare. Evenimentul marchează începutul unui nou capitol înscris într-o carte, deopotrivă pentru adulți și copii. Așadar, sunteți invitați să vă bucurați alături de noi, celebrând metamorfoza  lucrării, de la stadiul de cocon la cel de fluture, făcându-se astfel transferul dinspre gri impersonal spre culoare, ca sărbătoare a vieții, iar în plan metafizic dinspre întuneric spre lumină”, ne-a declarat artista Roxie Stan.

Proiectul este finanțat prin programul Fundația Comunitară Oradea - Bursa Talentelor, și a fost sponsorizat de companiile Madrugada, Celestica, Plexus, Decitex, SEMA Expres, SC MEDFAM NEGREA SRL și alți donatori individuali.