Lucrările la pasajul rutier subteran din dreptul Pieței Cetate sunt în plină desfășurare. Constructorul lucrează, etapizat, la turnarea pereților aferenți rampei dinspre zona Nufărul, urmând să demareze săparea rampei dinspre zona centrală.

Până acum la pasajul rutier din Piața Cetate a fost turnat radierul din zona acoperită, s-au forat piloții, s-a realizat incinta de palplanșe și a fost săpată rampa dinspre zona Nufărul. Totodată, a fost finalizat bazinul de retenție a apelor pluviale, situat sub pasajul rutier. Între timp, în zonă au fost realizate și lucrările pentru devierea rețelelor de utilități.

În zona intersecției dintre B-dul D. Cantemir și strada Evreilor Deportați se realizează un pasaj rutier subteran. Aici vor exista două girații la nivelul solului, care vor fi traversate în subteran de un pasaj pe relația D. Cantemir - Centrul Civic. La nivelul solului va exista în continuare o bandă dedicată liniilor de tramvai. Totodată, va fi realizat sistemul de irigații, trotuarele, pistele de biciclete, stațiile de transport public modernizate și vor fi plantați arbori și arbuști.

Pasajul rutier este situat pe una dintre cele mai importante axe de circulație din Municipiul Oradea, respectiv Nufărul - Cantemir - Centrul Civic - B-dul Magheru - str. Republicii - Gară - str. Ștefan cel Mare. Se dorește fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, se are în vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea.

Acest obiectiv de investiții este parte componentă a proiectului „Coridorul de mobilitate urbană durabilă din Piaţa Emanuil Gojdu - Piața Cetate, Oradea”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020. Finanțarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile. Lucrările sunt executate de asocierea formată din Freyrom - lider de asociere, Procons Group, Metabet CF și Leko Construct. Valoarea lucrărilor este de puțin peste 27 de milioane de lei.

Proiectul este implementat de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.