Nivelul râului Crișul Negru a înregistrat a doua oară, anul acesta, un nou maxim istoric măsurat la stația hidrometrică Șuști din județul Bihor.

Precipitațiile abundente din ultimile zile au dus la creșteri bruște de niveluri, ajungând, miercuri seara, la un nivel cu 68 de cm peste cota de pericol, atingându-se un nou maxim istoric, cu patru cm peste cel mai mare nivel măsurat în data de 23 iunie 2020.

„Începând cu ora 21.00, nivelul a început să scadă, fiind cu 8 cm sub cota de pericol (Cod roșu) și cu 2 cm peste cota de inundație (Cod portocaliu)”, se menționează pe pagina de Facebook a Apelor Române Crișuri.

Pe tot parcursul propagării viiturii, specialiştii ABA Crişuri au făcut măsurători şi monitorizări în regim special, astfel încât informațiile să ajungă prompt la toate instituţiile implicate în situații de urgență.

Potrivit informațiilor transmise, în urmă cu o lună, pe 23 iunie, la stația hidrometrică Șuști, nivelul râului Crișul Negru înregistra un nou maxim istoric, fiind atunci cu 28 de cm peste cel măsurat în anul 1995.