De Ziua Eroilor, jandarmii bihoreni au rememorat cu mândrie, respect și recunoștință faptele de vitejie ale militarilor care au plătit prețul suprem pentru apărarea și eliberarea Patriei.

 

Ceremonia s-a desfășurat pe locul celei de a doua gropi comune ca mărime de pe teritoriul României, după Oarba de Mureș, la Monumentul din localitatea Leș, ridicat pe locul unde cei 318 eroi care au luptat pentru eliberarea Oradiei își duc somnul de veci.

La eveniment au participat, alături de jandarmii bihoreni, oficialități locale, cadre didactice și elevi ai școlilor din localitățile Nojorid, Leș și Livada de Bihor.

Cu aceasta ocazie s-a oficiat slujba de pomenire a eroilor, urmată de citirea de către elevii Roberta, Dalia și Pepe a numelor eroilor din localitatea Nojorid căzuți pe fronturile de luptă.

Ceremonia s-a încheiat cu interpretarea unui colaj de cântece patriotice de către elevii școlilor din comună și depunerea de coroane și jerbe de flori.

Asociația Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil înființată de jandarmii bihoreni a pus la dispoziția și a împărțit tuturor participanților pachete cu cozonac pentru a Veșnica Pomenire a celor uciși.

Sacrificiul eroilor trebuie onorat și respectat, iar fiecare generație are datoria să se asigure că valorile pentru care au luptat și au murit aceștia continuă să fie urmate și apărate în continuare.