Când profesioniştii se decid să investească în domeniul pe care îl stăpânesc, reuşita este garantată. Un cadru didactic universitar împreună cu un grup de educatoare s-au decis să investeacă în învăţământ şi astfel a luat fiinţă o grădiniţă simpatică, strălucind de curăţenie şi armonie, în care micii „ciufulici" se simt ca acasă.

Grădiniţa „Ciufulici" de pe strada Meşteşugarilor nr.3 a fost prezentată ieri de către Maria-Cristina Florescu, cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (catedra de Ştiinţe ale Educaţiei), care a ales să facă şi în timpul liber ceea ce îi place, şi anume să se dedice educaţiei preşcolare. Astfel, începând cu această primăvară a luat fiinţă în Oradea „Asociaţia pentru dezvoltarea şi promovarea învăţământului preşcolar Bihor". Asociaţia are ca misiune generală îmbunătăţirea şi creşterea calităţii învăţământului preşcolar prin activităţile desfăşurate, fiind dedicată profesorilor din ciclul preşcolar, părinţilor, preşcolarilor. Scopul cu caracter general al Asociaţiei este de a crea un centru de iniţiere şi de organizare de activităţi ştiinţifice, metodice şi culturale pentru cadrele didactice implicate în învăţământul preşcolar, precum şi crearea unei grădiniţe performante. De asemenea, Asociaţia şi-a propus crearea unor alte centre de formare şi consultanţă în educaţia preşcolară, organizarea de cursuri de formare, oferirea de consultanţă de specialitate, concesionări, donaţii şi livrarea de materiale didactice etc. Primul proiect al Asociaţiei este cel al Clubului pentru preşcolari şi al Grădiniţei particulare intitulate "Ciufulici", condusă de profesorul în pedagogia preşcolară şi primară gradul I - cu o experienţă de peste 15 ani în învăţământul preşcolar privat - Florina Alb. Preşcolarii îşi pot petrece aici timpul liber într-un mod distractiv şi educativ, beneficiind de un climat educaţional realizat după standarde occidentale şi de o educaţie modernă de timpuriu. Clubul şi grădiniţa poate găzdui 30 de copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani, care sunt împărţiţi pe trei grupe: mică, pentru piticii între 2 şi 4 ani, mijlocie, pentru 4-5 ani, şi grupa mare, la care intră copii între 5-7 ani. Pentru ca fiecare membru să beneficieze de atenţia cuvenită, grupele sunt formate din 8-10 copii, de care se ocupă două educatoare, absolvente ale liceului pedagogic şi şcoli superioare de profil cu minim doi ani experienţă în învăţământul preşcolar şi grade didactice.

Programa educaţională a acestor copii este deosebită şi va urmări normele metodologice ale MEdCTS, dar se şi accentuează învăţarea limbilor străine şi dezvoltarea armonioasă prin intermediul artelor şi sportului.