Peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată țara sâmbătă, 25 martie, între 20.30 și 21.30, și vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta!”

La a șaptea ediție Ora Pământului by Cantus Mundi, copiii și coordonatorii lor vor desfășura concomitent activități muzicale în 64 de localități din 34 de județe, printre care și județul Bihor.

Weekendul trecut, în Oradea, în cadrul evenimentului, a fost organizat un atelier intitulat „Jocuri muzicale” susținut de Ana-Maria Rusu, cu mai mulți profesori din oraș.

În București, Ora Pământului by Cantus Mundi va fi celebrată printr-un amplu eveniment muzical la Opera Comică pentru Copii. Aproximativ 500 de copii și tineri din 18 coruri invită publicul din capitală să îi susțină în demersul lor de a schimba lumea în bine prin muzică, implicare si responsabilitate față de natură.

La Baia Mare, în Piața Cetății, se va reuni cel mai numeros grup muzical. Peste 1.000 de copii din peste 50 de coruri și ansambluri Cantus Mundi vor susține de la ora 20.30 recitaluri corale și mini-concerte dedicate planetei.

Ansamblul de percuție Young Beats - Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth, muzician și Ambasador Earth Hour în România, va călători la Bacău, unde va susține un concert la Observatorul Astronomic „Victor Anestin”.