Patru fetițe superbe se numără printre talentalele cursante ale Școlii de balet și dans Anette Classic Dance Oradea care ne vor reprezenta la Concursul Sibba-City of Dance International. Competiția va avea loc în perioada 27-28 noiembrie, în Alexandria.

„Ultimele pregătiri înainte de primul lor concurs: grupul de 4/6 ani, solo 7/9 ani, alcătuit din Anna, Maria, Anastasia și Carla, și grupul Rise and Shine, alcătuit din 12 fete extraordinare și foarte muncitoare. Ne aflăm la ultimele repetiții, înainte de competiția internațională, cu Emma, Ioana, Maria, Emma, Sofia, Martina, Sofia, Dalia, Iza, Briana, Ana și Bianca. Unele dintre ele vor participa pentru prima dată la categoria 7/9 ani, hobby, grup, respectiv solo. Proud of them!”, a anunțat, zilele acestea, pe pagina de Facebook a școlii, instructoarea Ana Maria Toth, de la Anette Classic Dance Studio Oradea.

Competiția internațională de dans se va desfășura online, în zilele de 27 și 28 noiembrie, și va fi transmisă live, prin intermediul televiziunii online NETV. Înscrierea în concurs s-a făcut pe site-ul oficial al competiției, termenul limită de înscriere fiind 20 noiembrie.

În 2019, Anette Classic Dance Oradea a fost prima școală de balet și dans din urbe, care a reușit să transpună în scenă opera de balet „Spărgătorul de Nuci”, din distribuția acesteia făcând parte atât copii, cât și adulți.

Timp de cinci ani, Anette Classic Dance Studio Oradea a organizat, în Oradea, cu diverse ocazii, spectacole de balet, la care au participat cursanții înscriși în cadrul modulului de balet al școlii.

„Timp de cinci ani, am încercat să cunoaștem și să aprofundăm lumea baletului, cursanții noștri reușind să asimileze atât numeroase variații din opere cunoscute, cât și improvizații din lumea dansului liric sau tematic. Cu o parte dintre cei înscriși la modulul de balet am participat la numeroase concursuri, naționale și internaționale, culegând lauri de fiecare dată. De curând, ultimele spectacole au fost caritabile, astfel încât copiii, prin munca și talentul lor, au contribuit la buna desfășurare a activității unor asociații nonprofit din urbe. Credem că și Oradea are potențial în ceea ce privește baletul, iar spectacolele pregătite sunt, în sine, cu, despre și pentru orădeni...”, a conchis instructoarea Ana Maria Toth.