Teatrul independent Studio Act din Oradea anunță cea de-a treia ediție a Festivalului Open Studio Act, care va avea loc în perioada 22-25 august 2018 la sediul asociaţiei  (str. Crinului, nr. 2 - în curte la Kosher).

 

În acest an, publicul orădean va putea viziona trei spectacole de teatru independent din oferite de trupe din București, Timișoara și Craiova. Programul este completat de o producție proprie a Studio Act, Impro Patzan Show, care va închide festivalul din acest an. În plus, pentru orădenii dornici să experimenteze au fost pregătite două ateliere practice: un workshop de expresie în mișcare (moderat de Levente Dimeny - zilnic, în perioada festivalului - 22-25 august, între orele 10-12) și un workshop de improvizație teatrală (moderat de Alin Stanciu - zilnic, în perioada festivalului - 22-25 august, între orele 12-14). Acestea se vor ține la Sala Studio Szigligeti (str. Moscovei, nr. 8) iar taxa de participare este de 20 de lei/curs. Cei care doresc să se înscrie o pot face pe pagina de Faebook a evenimentului, sau la telefon 0757/215.221.

Atmosfera festivalului va fi întregită de doi clovni are vor întâmpina publicul, seară de seară la Studio Act, iar după spectacole, în jurul orei 22.00, actorul Tic Patrik va avea un scurt moment de jonglerii cu focul.

În fiecare zi de festival, de la ora 10.00, va avea loc Workshopul de „Expresie în Mişcare” la Studio Szigligeti; de la ora 12.00 va avea loc Workshopul de „Improvizaţie Teatrală” la Studio Szigligeti; de la ora 18.00 publicul va fi aşteptat de Clovni la Studio Act, iar de la ora 22.00 vor avea loc jonglerii cu focul.

Miercuri, 22 august, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul „Tot ce-i minunat în Lume”, oferit de trupa Vanner Collective București. Succesul piesei „Tot ce-i minunat în lume” („Every Brilliant Thing” - titlul original) a condus la ecranizarea acesteia de către HBO într-un spectacol-documentar. Povestea fetiței care încearcă să își determine mama să vadă lumea prin ochii ei și ajunge să descopere un milion de motive pentru care viața este minunată vine să încânte spectatorii orădeni. Spectacolul face parte din campania de conștientizare asupra depresiei și de destigmatizare la nivelul societății românești pe care Vanner Collective a inițiat-o în anul 2017 alături de partenerii săi medicali: Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Depresiv.ro, Atlas Help și Asociația Equilibrium, în cadrul unui turneu național cofinanțat de AFCN și de către UNITER, Instituție de utilitate publică, prin fonduri din timbrul teatral. Un text de Duncan Macmillan și Jonny Donahoe, în regia lui Nicoale Constantin Tănase, cu actriţa Denisa Nicolae. Scenografia este semnată de Adeline Andreea Bădescu. Joi, 23 august, de la ora 19.00, Teatrul Auăleu Timişoara prezintă spectacolul HUOOOOO!. Un spectacol fără decor, muzică, efecte, costume, fum, figurație, la care, în schimb, se râde. O tragicomedie politică, socială și umană. „Un jandarm și o bătrână discută despre fricile, angoasele și neliniștile prezentului, despre vecinii dumneavoastră de bloc, despre pensia bunicului dumitale și despre viitorul copiilor tăi. Discută despre libertate, artă, dragoste și poezie. Discută despre sărăcie, putere, politică și umilință. Discută despre lucrurile pentru care ar trebui să ieșiți în stradă”, se arată în descrierea spectacolului.  Un text de Ovidiu Mihăiță (care semnează și regia), cu Marian Pîrvulescu și Christine Cizmaș. Vineri, 24 august, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul „Cum am mâncat un câine”, de Follow Spot Craiova. Spectacolul nu își propune să ofere certitudini, ci să lanseze întrebări. „Un fost marinar rus ne vorbește despre criza de identitate și despre experiențele care l-au construit ca ceea ce este el azi. Ca într-un vis în care locurile și personajele se schimbă fără să urmărească o logică anume, personajul nostru se trezește pe neașteptate marinar în armata rusă, în timp de război. Un om mânca și altul gândea… conștientizează soldatul la un moment dat, subliniind natura duală a ființei umane și auto-analizându-se în situații pe care cu greu și le-ar fi putut imagina altfel. Cursul amintirilor e unul spontan, impredictibil, neintenționat fiind stimulat de diverși factori”, se arată în descrierea spectacolului. Un text de Evghenii Grișkoveț, în traducerea lui Bogdan Bude şi regia lui Laurențiu Tudor. Un one-man show cu Radu Tudor. Sâmbătă, 25 august, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul Impro Patzan Show, al Studio Act Oradea.

„Impro Patzan Show” e un super show de improvizaţie la care râzi inteligent! Fiecare spectacol de improvizație este unic și irepetabil. Și bineînțeles, cel mai fain show e acela de la care ai lipsit… Patzanii sunt: Alin Stanciu, Andrei Stan, Ioana Cheregi și Eugen Neag. Pluuus, invitați surpriză!”, se arată în descrierea spectacoului.

Spectacolele se joacă la sediul Studio Act (Str. Crinului, nr. 2 - în curte la Kosher).

Workshop-urile se țin la Studio Szigligeti (Str. Moscovei, nr. 8 - în curte la Moszkva Cafe). Preţul unui bilet la spectacole este de 20 de lei. Rezervări se pot face la numărul de telefon: 0757/215.221.