Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că, având în vedere prognoza meteorologică anunțată pentru perioada 14 - 16 aprilie, Biroul Drumuri Județene din cadrul Direcției Tehnice a solicitat mobilizarea firmelor responsabile de protecția drumurilor județene, combaterea lunecușului și a înzăpezirii pe timp de iarnă. 

„Firmelor care asigură curățarea drumurilor județene în zonele Marghita, Tinca și Oradea li s-a cerut să asigure disponibilitatea a cel puțin una sau două utilaje de deszăpezire, iar pentru zonele de intervenție Aleșd și Beiuș, cel puțin trei - patru utilaje. Autovehiculele trebuie să fie echipate cu lamă pentru degajat zăpada și instalație de împrăștiere de material antiderapant pentru a garanta o intervenție imediată în cazul în care variațiile de temperatură ar periclita siguranța circulației rutiere. În cazul în care este necesar, companiile trebuie să suplimenteze de urgență utilajele de pe teren”, precizează CJ Bihor.

Cele patru firme responsabile cu activitatea de deszăpezire pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor sunt: Carier (zona Aleșd), Drumuri Bihor (Oradea și zona Beiuș), GP Săgeata Prod (zona Marghita) și Crişana Pro Construct (zona Salonta-Tinca).