Patrulele formate din poliţişti rutieri, de ordine publică și de prevenire, bihoreni, împreună cu poliţişti maghiari se află la dispoziţia cetăţenilor până la sfârşitul lunii august, în zonele turistice ale Euroregiunii Bihor - Hajdu - Bihar: Hajdúszoboszló și Platoul Padiş - Glăvoi.

În baza excelentelor relaţii instituţionale, în perspectiva asigurării unui climat de liniște și siguranță publică în sezonul estival, unei bune cooperări transfrontaliere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor şi Căpitănia de Poliţie a Judeţului Hajdu - Bihar, Ungaria, formează câte două patrule mixte româno-maghiare, care vor activa în zonele turistice ale judeţului Bihor, în perioada 26 iulie - 21 august. În acelaşi timp, alţi doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei bihorene vor fi prezenţi în staţiunea Hajdúszoboszló din judeţul Hajdu - Bihar, Ungaria pentru a forma acelaşi tip de patrule.

Acţiunea este menită să prevină victimizarea turiştilor români şi maghiari, vizând, totodată, compatibilizarea modului de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate.

Patrulele comune româno-ungare vor acţiona, în judeţul Bihor, în zona turistică montană - în Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga, puncte de atracţie importante pentru turiştii maghiari.

Totodată, în perioada 26 iulie - 21 august, poliţiştii bihoreni vor acţiona în patrule mixte alături de colegii maghiari în staţiunea turistică şi ştrandul Hajdúszoboszló - Ungaria, unul dintre cele mai mari ştranduri în aer liber din estul Europei, cu un mare aflux de turişti români în sezonul estival.

În acest context, luni, 26 iulie, la ora 11.00 (ora României), în Punctul de Trecere a Frontierei Artand / Borş, a avut loc schimbul poliţiştilor parte a patrulelor mixte, care a marcat astfel debutul acţiunii comune.