Circa 50 de măcelari se vor prezenta cu cuţitele ascuţite, în piaţa de miei din Ioşia, aceasta asigurându-le o hală retrasă pentru sacrificare, dotată cu asomatoare şi apă curentă. Ei vor plăti câte 60 de lei pe zi, vor beneficia de echipament sterilizat, conform normelor de igienă, şi ecusoane numerotate, cu ajutorul cărora clienţii îi vor putea recunoaşte mai uşor. Şi vânzătorii de miei vor achita o taxă de câte zece lei pentru fiecare animal vândut şi sacrificat. "Toate pregătirile s-au realizat la timp, resturile gastrointestinale ale animalelor fiind depozitate în containere speciale şi trimise pentru a fi neutralizate prin ardere", a precizat Budău, arătându-se foarte dezamăgit că nimeni nu a solicitat pieile de la animale, chiar dacă nu trebuiau plătite. Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii DSVSA, anul trecut în judeţul Bihor au fost înregistrate 10.000 de cereri de sacrificare a mieilor.