Idei de afaceri pentru zona Oradea-Debreţin - Platformă educaţională pentru adulţi
Europa bate monedă pe cooperarea transfrontalieră mai mult decât oricând. În virtutea acestui principiu, Universitatea din Debreţin, în calitate de lider de proiect, împreună cu Asociaţia „Institutul de Studii Euroregionale" a Universităţii din Oradea a organizat ieri un workshop intitulat „Cunoştinţe în domeniul bioenergiei şi al gestionării mediului". Întâlnirea a făcut parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-20013 numit „Stimularea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii prin elaborarea şi lansarea programului e-learning pe bază de competenţă pentru educaţia adulţilor".
Concret, cele două entităţi au beneficiat de un buget de peste 100.000 de euro, finanţat în proporţie de 85% din fondurile europene, bani din care s-a achiziţionat un soft performant (aproximativ 60.000 de euro) cu ajutorul căruia se va crea o platformă educaţională destinată adulţilor. „Ideea este de a crea în zona de cooperare trasfrontalieră o platformă de învăţare şi adâncire a bunelor practici în domeniul de legătură dintre cercetare şi producţie în agricultură" a spus Ioan Horga, decanul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale la deschiderea oficială a conferinţei.
Proiectul este coordonat de Harsanyi Endre de la Centrul de Ştiinţe Agrare şi Economice Aplicate din cadrul Universităţii din Debreţin, şi de Polgar Istvan, din partea română. Cei doi au arătat că proiectul presupune realizarea unor lucrări care au drept obiectiv dezvoltarea teritorială şi a întreprinderilor, o adevărată bază de „idei de afaceri", care va fi actualizată în permanenţă. Scopul final este cel al instruirii tinerilor în deprinderea competenţelor pentru conducerea şi gestionarea întreprinderilor mici şi mijlocii. În plus, nu este neglijabilă interacţiunea culturală dintre viitorii oameni de afaceri din regiunea Bihor şi Hajdu-Bihar, realizată prin conferinţa de la Oradea şi următoarea, de la Debreţin. Proiectul HURO_e-learn dezvoltat între cele două părţi se va derula până în septembrie, fiind urmat de 50 cursanţi din cele două regiuni. Întreaga platformă educaţională va putea fi accesată pe internet, cu posibilitatea interacţiunii pe forum, la adresele www.huro-cbc.eu şi www.hungary-romania.cbc.eu .
Comentarii
Nu există nici un comentariu.