O echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Bihor au procedat la confiscarea unei autospecializate, pe raza comunei Paleu.

Conform atribuţiilor Gărzii de Mediu Bihor şi a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, joi, 8 aprilie, în jurul orei 18.00, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor, împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Bihor, au procedat la confiscarea unei autospecializate pe raza comunei Paleu.

Acţiunea s-a derulat în baza Protocolului de Colaborare „Bihor Curat”, încheiat între Instituţia Prefectului Judeţului Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Garda de Mediu Bihor şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

„Mijlocul auto confiscat este o autospecializată marca Mercedez Benz 8x4, an fabricaţie 2006, iar conducătorul acesteia este o persoană fizică cu domiciliul în comuna Brusturi. Conducătorul acesteia a efectuat trei transporturi şi a abandonat deşeuri în apropierea DJ 767I,  în imediata vecinătate a văii Cosmo. Au fost abandonate circa 18 mc deşeuri din beton şi cărămidă”, anunță, printr-un comunicat de presă, Monica Crișan, purtătorul de cuvânt al GNM Bihor.

Potrivit acesteia, autospecializata a fost confiscată şi a fost predată în custodia comunei Paleu, după sigilarea acesteia de către comisarii Gărzii de Mediu Bihor.

„Conducătorul autospecializatei a fost sancţionat şi cu amendă contravenţională în valoare de 15.000 lei”, menționează Monica Crișan.