A XX-a ediţie a Toamnei Orădene se va desfăşura în perioada 23 septembrie-12 octombrie, organizatorii anunţând deja programul pe care l-au pregătit pentru orădeni. Nu vor lipsi concertele în aer liber, Târgul pălincarilor, Festivalul vinului, piese de teatru, concerte de cameră, jazz, folk, dar şi folclor. Printre trupele care vor cânta în cadrul Toamnei Orădene 2011 sunt Fly Project, Şuie Paparude, Trupa Veche, VH2 şi Zdob şi Zdub.

Directorul Casei de Cultură a municipiului Oradea (CCO), Flavius Bunoiu, a anunţat că Toamna Orădeană va debuta cu un weekend dedicat artiştilor locali şi amatorilor, care vor avea la dispoziţie, în perioada 23-25 septembrie scena din Parcarea de pe strada Independenţei. Concertele vor începe la ora 19.00. Începând din 26 septembrie, până în 29 septembrie, vor avea loc concerte în spaţii închise, pentru care orădenii vor trebui să plătească bilet de intrare. Astfel, în 26 septembrie, la Casa de Cultură Oradea, va avea loc un concert folk susţinut de Emeric Imre & Friends, în 27 septembrie, la Filarmonica de Stat Oradea, va cânta Alexandrina Hrisov & Band. În data de 28 septembrie, la Filarmonica de Stat, va avea loc un concert de jazz susţinut de Marius Pop, Hadrien Feraud, Gergo Borlai, Arpad Tzumo. Tot un concert de jazz este anunţat şi pentru data de 29 septembrie, când pe scena CCO vor urca Maria Răducanu, Sorin Terinte şi Chris Dahlgren .În cel de-al doilea weekend al Toamnei Orădene (30 septembrie, 1-2 octombrie) evenimentele se vor desfăşura în Parcul 1 Decembrie, care va găzdui atât Târgul Pălincarilor, cât şi Festivalul Vinului. La aceste manifestări vor fi prezenţi solişti şi ansambluri folclorice din Bihor, Timiş, Tulcea şi Olt. Următoarele zile vor fi dedicate teatrului. Astfel, în 3 octombrie, la CCO, va avea loc un spectacol de stand-up comedy şi improvizaţie susţinut de Mihai Bobonete şi Improvizati.Ro . În 4 octombrie, pe scena Filarmonicii de Stat, vor urca actorii Horaţiu Mălăele, George Ivaşcu şi Meda Victor, care vor juca în piesa de teatru "Podu'", în timp ce în data de 4 octombrie, la CCO, va fi prezentată piesa de teatru "Zaruri şi cărţi", cu Florin Piersic Jr. şi Petre Fumuru. O altă piesă de teatru, "Mă mut la mama", cu Adriana Trandafir, Gabriel Fătu şi Andreas Petrescu, va fi prezentată în data de 6 octombrie, pe scena CCO. Ultimul weekend din festival (7-9 octombrie) va aduce din nou concerte în aer liber. Astfel, pe scena ce va fi amenajată în Parcarea din strada Independenţei vor urca Fly Project, Şuie Paparude, Trupa Veche, VH2, Connect-R, Zdob şi Zdub. Ultimele zile din calendarul Festivalului Toamna Orădeană 2011 sunt dedicate concertelor de muzică de cameră. Astfel, în 10 octombrie, la CCO, vor concerta Intermezzo, Sotto Voce şi Cvintetul de Alămuri al Filarmonicii, iar în 11 octombrie, tot la CCO, vor concerta Re-Belle, Varadinum şi Antonio Grup. Pentru Ziua Oradiei, sărbătorită în 12 octombrie, au fost pregătite două concerte. La CCO va avea loc un concert vocal-instrumental, organizat împreună cu Kiwanis Art Oradea, în cadrul cărora vor cânta Maria Popa (mezzosoprană), Tasnadi Laszlo Melinda (soprană), Tasnadi Ferenc (bas-bariton), Ferenczi Orsolya (soprană), Maria Majercuc (soprană), Victor Iosif (contratenor), alături de instrumentiştii Ana Negruţiu, Nicolae Mihăilă şi Bogdan Bohus (pian), Olah Boglarka, Alexandra Ionoi şi Flavia Ionoi (vioară).

Directorul CCO, Flavius Bunoiu, a menţionat că pentru promovarea Toamnei Orădene, instituţia pe care o conduce, împreună cu agenţia de publicitate Utopium, a creat un logo al festivalului şi a pus la punct comunicarea online, prin intermediul paginilor de internet, de Facebook şi de Twitter.