În jur de 70 de persoane au participat zilele trecute la o acţiune de salubrizare a malurilor Crişului Repede, între podurile Densusianu şi Prezan, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Voluntarii au colectat 80 de saci cu deşeuri, care au fost transportaţi, ulterior, la deponeul din Episcopia.

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, joi, 12 aprilie, Fundaţia Life Tineret, împreună cu partenerii Administrația Bazinală de Apă Crișuri, Master Adventure, ECOTOP Oradea și Asociaţia Oradea Civică, a organizat o acţiune de igienizare a malurilor Crișului Repede pe porțiunea cuprinsă între Podul Densusianu și Podul Mareșal Constantin Prezan. În acțiune au fost implicate 70 de persoane, care, până la ora 13.00, au colectat în total 80 de saci cu deșeuri din albia Crișului Repede. Acțiunea de igenizare a continuat şi vineri. „Primăria Oradea prin RER Vest Oradea asigură transportul deșeurilor colectate la Depozitul Ecologic. Totodată, pentru buna desfășurare a acestei activități, Primăria Oradea a asigurat furnizarea de saci menajeri. Voluntarii din cadrul proiectului The Green City Project 2, derulat de către Fundația Life Tineret, au inițiat această acțiune pornind de la convingerea că apele țării reprezintă un element esențial în ecosistemul din comunitatea noastră. Totodată, cursurile de apă, împreună cu malurile lor, asigură habitatul multor specii de animale și un loc de relaxare pentru oameni”, se menţionează într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, voluntarii trag un semnal de alarmă către comunitatea din Oradea, dar și către oamenii care trăiesc în judeţul Bihor asupra faptului că toți suntem responsabili de protejarea calității apei și de resursele de apă, iar în contextul schimbărilor climatice avem responsabilitatea de a avea grijă de râurile noastre ca de una dintre cele mai importante resurse de care depinde existența și funcționarea vieții umane.

Tocmai de aceea la această acțiune au fost invitați toți aceia care consideră că pot și trebuie să ajute pentru ca râul care străbate comunitatea noastră să nu fie poluat cu deșeuri. Acţiunea face parte din proiectul „The Green City Project 2”, realizat de Fundaţia Life Tineret cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.