Trupa ,,Prieteni pentru un zâmbet’’ caută voluntari care doresc să aducă bucurie copiilor din centrele de zi și copiilor internaţi la Spitalul ,,Dr. Gavril Curteanu’’ din Oradea.

După doi ani în care vizitele la copiii din centre au fost mai puține, vizitele la copiii din spital au fost întrerupte din cauza pandemiei de Covid-19, voluntarii clovni doctori își caută colegi în arta terapiei prin zâmbet.

„Dacă vrei să te alături echipei, să aduci zâmbete copiilor din spitale, culoare și voie bună, poți să o faci chiar acum, pentru că Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) anunţă deschiderea unui nou curs de clovni care va începe în data de 22 august. Doritorii vor fi învăţaţi să dăruiască zâmbete, să facă picturi pe față, să modeleze baloane şi să împartă voie bună, prin jocuri, mişcare scenică şi trucuri de magie. Cursul este gratuit și va consta în cinci întâlniri, care vor avea loc după-masa, la finalul cărora absolvenţii vor susţine un examen”, anunță Patricia Pele, coordonator voluntari.

Cei care doresc să se înscrie la curs trebuie să aibă vârsta de minim 15 ani, să fie voluntari Caritas, iar dacă nu sunt, se pot înscrie ca voluntar, cât ai zice „Hocus Pocus”, şi să participe la cel puţin 80% din întâlniri. Înscrierile la curs se pot face la numărul de telefon: 0785-284.472 sau la adresa voluntariat@caritaseparhial.ro.

Trupa de clovni „Prieteni pentru un zâmbet” desfăşoară o gamă largă de activităţi, clovnii ACEO participă săptămânal la activitățile din cadrul centrelor partenere, vor putea relua vizitele la copiii internaţi în Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. De asemenea, clovnii organizează spectacole şi scenete pentru copii, participă la diferite evenimente şi ajută la strângerea de fonduri pentru programele asociaţiei.