Reprezentanții Oradea Toastmasters Cătălin Fetea și Mihai Zmole s-au clasat pe primele două poziții la secțiunea de discursuri umoristice în limba română, și merg mai departe la concursul de divizie (România și Moldova).

Sâmbătă, 19 octombrie, la hotel Ramada, Oradea Toastmasters a găzduit concursul de discursuri umoristice și improvizate al Ariei D2. Cluburile Oradea Toastmasters, Toastmasters Arad, Toastmasters Entrepreneurs Timișoara (TET) și Timișoara Toasmasters au fost reprezentate de câștigătorii primelor două locuri de la concursurile locale. Astfel, la fiecare secțiunea s-au „duelat” opt concurenți.

Câștigătorii concursului la cele patru categorii sunt: la „Discursuri umoristice în limba română” – Cătălin Fetea (cu discursul „Ziua în care am alergat un maraton”); Mihai Zmole (cu discursul „Cafeaua de dimineață”) și Sergiu Giurgiu (cu discursul „Ușor poate oricine”). La secțiunea „Discursuri umoristice în limba engleză”, câștigători au fost: Iulia Frenț (cu discursul „Mercury retrograde”), Daiana Foros (cu discursul „Pickles”) și Laurențiu Nicoară (cu discursul „Be more”) . La secțiunea de discursuri improvizate, atât în limba română, cât și în limba engleză, concursul s-a desfășurat sub formă de dueluri, astfel s-au duelat câte doi, iar câștigătorul mergea mai departe la runda următoare. Concurenților li s-a solicitat să realizeze ad hoc câte un discurs cu durata între un minut și două minute pe diferite teme. O parte dintre aceste teme au fost: „Care este cea mai bună meserie din lume și de ce?”, „Dacă ai putea vorbi cu oricine care a trăit vreodată, cu cine ai vorbi?” sau „Cum ar arăta o școală ideala?”

În urma a trei runde de discursuri, pe primele două locuri s-au clasat: la secțiunea română, Andreea Bureschi și Vlad Matica, iar la secțiunea în engleză, Laurențiu Nicoară și Iulia Frenț.

Gazdele evenimentului a fost Mioara Coroian, din clubul orădean, și Narcis Georgescu, din clubul TET. Ei au prezentat regulile concursului şi concurentii, iar la final au premiat caștigătorii.

Participanții la concurs au avut parte de o prezentare interactivă despre modelul „Pathways”, susținută de Călin Gîlea. „Pathways” reprezintă noul model educațional implimentat în Toastmasters și constă în 11 opțiuni, a câte cinci nivele fiecare. Membrii Toastmasters pot alege căile pe care doresc să le urmeze, în funcție de abilitățile ce doresc să și le dezvolte.

Câștigătorii primelor două locuri vor reprezenta Aria D2 la următoarea etapă: Concursul de Divizie, care va avea loc la București, în perioada 1-3 noiembrie.