Zeci de proiecte au fost analizate de către membrii Comisiei municipale de urbanism și amenajarea teritoriului (CMUAT), printre acestea numărându-se extinderea unei hale de carne de pe strada Americii, precum și extinderea unei părți a Parohiei ortodoxe române Oradea Velența 2.

În cadrul ședinței comisiei de urbanism de săptămâna trecută, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, au fost analizate 59 de proiecte. Dintre acestea, 26 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 33 au fost aduse în atenția comisiei operative.

Anerol Fresh a solicitat aviz arhitect șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) privind extinderea halei de carne existente.

Incinta studiată este situată pe strada Americii, nr. 45. Totodată, se propune lărgirea străzii Americii la profil transversal de 18 metri, conform Planului Urbanistic General (PUG) și cedarea unei suprafețe din teren necesare constituirii unui drum public paralel cu calea ferată.

„Pentru obținerea avizului favorabil, comisia a solicitat volumetrii care au fost aprobate la ultima ședință. Propunerea finală a venit în urma mai multor avize nefavorabile”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Parohia ortodoxă română Oradea Velența 2 a solicitat aviz pentru construire sală multifuncțională anexe și extindere a bisericii existente din Oradea, situată pe strada Calea Clujului, nr. 139.

Comisia CMUAT a solicitat elaborarea unei documentații de tip PUD având în vedere faptul că amplasamentul este situat în UTR de tip IS (zonă de instituții și servicii).

„Propunerea a fost considerată oportună pentru că se dorește desființarea copertinei actuale și înlocuirea ei cu o zonă de acces care să se integreze în volumetria bisericii existente”, a punctat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.