Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă din Oradea, pe lângă pomii fructiferi pe care îi are în pepinieră, se poate mândri şi cu o recoltă spontană de ciuperci gigantice. Cu un diametru de aproximativ 40 de centimetri şi cântărind 4,5 kg, ciuperca descoperită de angajaţii Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă Oradea a uimit pe toată lumea. Recunoaşterea ciupercilor este un procedeu mai dificil, însă cea mai comună formă în care acestea se găsesc este cea de umbrelă. Ciupercile găsite la ferma pomicolă au o formă sferică şi o culoare crem, asemănătoare celor din specia champignon. Şefa de fermă, dr. inginer Aurora Venig, a declarat că aceste ciuperci nu sunt primele de asemenea dimensiuni găsite, angajaţii descoperind cu câteva săptămâni în urmă exemplare chiar şi mai mari. Apariţia lor ciuperci este pur întâmplătoare, pe terenul fermei nefiind cultivate astfel de produse de origine vegetală. În urma recunoaşterii caracterelor botanice ale ciupercilor, personalul fermei a ajuns la concluzia că sunt comestibile, unii dintre angajaţi fiind deja fideli consumatori ai acestor produse.