Direcția de Asistență Socială Oradea anunță finalizarea listelor cu copiii admiși să frecventeze, în anul școlar 2020 – 2021, creșele din municipiul Oradea, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

„Ținând seama de contextul determinat de riscul infectării cu noul coronavirus, dorim să vă asigurăm de faptul că în toate creșele noastre se vor respecta regulile și procedurile impuse de legislația în vigoare. Responsabilitatea privind respectarea normelor de igienă ne revine tuturor. Evaluarea medicală a copiilor la intrare în creşă de către asistentul medical va fi riguroasă, pentru a evita orice risc. Colaborarea dintre creşă şi părinţi trebuie să fie în interesul superior al copilului”, transmit, printr-un comunicat de presă, reprezentații Direcției de Asistență Socială Oradea. Aceștia menționează că fiecare dintre părinți trebuie să fie responsabil și să respecte normele de sănătate publică.

„Vă rugăm, dragi părinți, să respectați toate măsurile de igienă și minimalizare a riscurilor de îmbolnăvire, stabilite la nivelul fiecărei creșe, dar și în comunitate, astfel încât să avem copii sănătoși, și nu numai. Este important ca fiecare dintre noi să fim responsabili și să respectăm normele de sănătate publică privind infectarea cu SARS – CoV - 2 și după plecarea copiilor din creșă”, mai transmit reprezentanții DAS Oradea.

Potrivit acestora, cele două creșe aflate în proces de extindere a spațiilor: Creșa nr.4, „Scufița Roșie”, situată pe str. Onisifor Ghibu nr.16, și Creșa nr.7, „Albă ca Zăpada”, situată pe str. Călugăreni nr.4A, își vor relua activitățile cu copiii imediat după finalizarea lucrărilor.

„Primăria municipiului Oradea depune toate diligențele pentru darea în folosință a acestor două creșe în cel mai scurt timp, data la care se vor relua activităţile cu copiii urmând să fie comunicată pe site-ul instituției noastre, cu celeritate. Facem precizarea că învăţământul antepreşcolar (creşe) nu este obligatoriu, administraţia publică locală, prin Direcţia de Asistenţa Socială Oradea, doreşte să sprijine familiile, astfel încât părinţii să se poată întoarce liniştiţi la serviciu, să aibă încredere că au copiii în siguranţă”, se mai menționează în documentul transmis.