Cetatea Oradea a găzduit, ieri, prima ediție a concursului de alergare pentru amatori „Crosul Cetății”. Concurenți de toate vârstele s-au adunat la linia de start pentru a se întrece la una dintre probele de Cross - 9 km, Mini - 3 km și Superhero Run (cursă pentru copii) - 500 m.

În premieră, Clubul sportiv Xterra Bihor a organizat duminică, 19 august, în Cetatea Oradea, un concurs de alergare, intitulat „Crosul Cetăţii”, eveniment la care au fost invitați să participe atât sportivii amatori, cât și cei care cochetează cu ideea alergării, fiind încurajaţi să participe împreună cu familia sau cu prietenii.

Din motive de siguranță, dar și pentru o mai bună desfășurare a concursului, străzile pe care a trecut traseul competiției au fost închise circulației rutiere, ieri, în intervalul orar 09.30 - 12.00.

Startul competiției s-a dat la ora 10.00, pentru probele de Cross - 9 km și Mini - 3 km, iar la ora 12.00, pentru copiii înscriși la cursa Supereroilor - 500 m.

Copiii au fost încurajaţi să participe costumaţi în supereroul lor preferat sau în orice alt personaj îndrăgit, pentru a transforma Cetatea în tărâmul supereroilor. Supereroii de la competiţie au alergat pentru o cauză nobilă. Astfel, în cadrul Superhero Run, organizatorii su strâns donaţii pentru evenimentul „24 de ore pentru un zâmbet”, beneficiarul fiind secţia de oncologie pediatrică a Spitalului Gavril Curteanu.

„La cursa Supereroilor, au participat 87 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, iar la celelalte două curse - Cross și Mini -, au participat, în total, 170 de concurenți, cu vârsta peste 50 de ani. Ne dorim ca acest eveniment să devină o tradiție în Oradea. Chiar dacă ne aflăm în perioada concediilor, am reușit să mobilizăm în jur de 400-450 de persoane, astăzi (ieri - n.r.), în Cetatea Oradea, ceea ce este foarte bine. Având în vedere că a fost prima ediție a crosului, evenimentul a fost peste așteptările noastre”, ne-a declarat Istvan Szokolszky, vicepreşedintele clubului organizator, Xterra Sport.

Toţi cei care s-au înregistrat la Cross sau Mini au primit kitul de start, un tricou personalizat, iar la final, toţi participanţii au primit medalie de finisher. Cei clasaţi pe podium au primit cupe şi alte cadouri.