Cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor în cadrul bugetării participative continuă până la data de 31 octombrie. Depunerea proiectelor se poate realiza prin platforma online dedicată bugetării participative (activ.oradea.ro), dar și în scris prin depunerea la registratura primăriei pe baza formularului existent a propunerii de proiect.

Municipalitatea orădeană a anunţat că, de la 1 august, dată la care a demarat această nouă sesiune și până în prezent, au fost depuse proiecte care privesc: construirea primului skatepark din Oradea în vecinătatea noului parc sportiv Salca III; acoperirea pârâului de pe str. Lacul Roșu de la strada Ștefan cel Mare până la calea ferată și crearea de spațiu verde; crearea unui coridor verde pe liniile de tramvai și reabilitarea străzii Corneliu Coposu; amenajarea unui parc și a altor spații publice în Cartierul Tineretului; zugrăvirea în culori vii a fațadelor clădirilor de pe malul Crișului (zona între restaurant Mediterana până la restaurantul The Bridge) și amplasarea unor bărcuțe pentru plimbări pe Crișul Repede (de la Podul Intelectualilor până la Podul Ladislau); amenajarea de rastele securizate în cartierele de blocuri.

În final, vor fi selectate câte 10 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul local. Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă este de 1.500.000 euro/an bugetar. Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 200.000 euro, inclusiv TVA.

La această campanie pot participa persoane fizice care au domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Oradea şi care au împlinit vârsta de cel puţin 18 ani. Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sunt în administrarea Municipiului Oradea: infrastructură stradală (alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale), amenajare de spații verzi și locuri de joacă; mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.); infrastructură culturală; infrastructură socială; infrastructură de sănătate; digitalizare.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă, orădenii au la dispoziţie platforma online: activ.oradea.ro; email - bugetareparticipativa@oradea.ro; telefon: 0259/437.000 interior 248.