Beiușul, cu apa geotermală, Șteiul, cu partea financiară - Un ștrand modern pe bani puțini!
Toți primarii care au condus destinele Beiușului în ultimele decenii au promis locuitorilor urbei că beneficiile de pe urma apei geotermale vor lua și forma unui ștrand amenajat din bani publici. Ar fi fost încă unul dintre punctele de atracție ale Binșului și ar fi permis binșenilor să se bucure de condiții asemănătoare cu cele din renumitele stațiuni Băile Felix și 1 Mai chiar acasă, bașca la prețuri accesibile!
Numai că, după fiecare campanie electorală, ștrandul din pliantele electorale se... volatiliza, dimpreună cu alte atâtea și atâtea promisiuni! Astfel că, la mai bine de douăzeci de ani de la descoperirea apei geotermale, edilii Beiușului nu au găsit calea și nici resursele pentru a dezvolta un astfel de proiect, nișa fiind ocupată de o investiție privată, dar care nu are amploarea necesară pomposului titlu de "oraș geotermal" care, tot în campaniile electorale, umple gurile politicienilor binșeni! În timp ce Beiușul bate pasul pe loc, rămânând în blocstarturile competiției pentru dezvoltarea durabilă a sectorului turistic și de agrement (asta, deoarece niște parcuri pavate cu o gresie ce se degradează după numai trei-patru ani, un centru de informare turistică pus la margine de drum și niște iluzorii piste de biciclete nu pot revigora turismul beiușean, în special și nici urbea, în general!), vecinii din Ștei au identificat cartea câștigătoare și se grăbesc să pună pe picioare vechiul ștrand construit de ruși. În plus, edilii șteieni au găsit și sursa de finanțare cea mai potrivită, banii necesari investiției urmând să vină prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România, contribuția comunității locale fiind de numai doi la sută!
După cum declara ing. Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, proiectul de modernizare a ștrandului din oraș este în dezbatere publică, fiind postat și pe site-ul Primăriei. Interlocutorul nostru preciza că noul ștrand din Ștei va cuprinde două bazine în aer liber, amenajate pe locul celor existente, unul acoperit și o clădire dotată cu spațiile și utilitățile necesare bunei desfășurări a activității complexului de recreere și agrement. Odată finalizată, documentația va fi înaintată în sesiunea de depunere de proiecte din vară, partenerul Șteiului fiind orașul maghiar Hajdúdorog, unde va fi amenajat un complex asemănător.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.