Duminică seara, pe scena mobilă din Cetatea Oradea, a continuat seria de spectacole „Dor și drag de cântec”, oferite de Teatrul Regina Maria – Ansamblul Artistic Profesionist Crișana.

Evenimentul a debutat în forță, publicul bucurându-se de un spectacol complex, alcătuit din suite orchestrale și dansuri din mai multe regiuni folclorice ale țării. De asemenea, în concert au evoluat interpreți îndrăgiți și soliști instrumentiști de valoare. Momente instrumentale deosebite au oferit Petrică Frasin, originar din Maramureș, și Florin Bonțu, despre care publicul a aflat că este un împătimit al instrumentelor de suflat (în special clarinet și saxafon), că vine din Banatul de Munte și că s-a stabilit definitiv în Bihor. Un moment artistic aparte a fost interpretarea, la țambal, de către Mihai Teodorescu. Tot în cadrul programului au fost prezentate, la un înalt nivel de execuție tehnică, suite de dansuri din Muntenia, Oltenia, Făgăraș și Bucovina, suite puse în scenă de Marin Barbu, Ionel Garoafă și Viorel Vatamaniuc, și pregătite pentru scenă de coregraful Ion Bencheci și asistentul coregraf Daniel Sandro. Soliștii serii au fost: Ionel Ban, Simona Costin, Felicia Costin, Luminița Tomuța, iar orchestra a fost condusă de maestrul Adrian Miescu. Sunetul a fost impecabil, fiind asigurat de echipa teatrului condusă de Sorin Domide și de întreg personalul tehnic și administrativ al instituției, care s-a mobilizat cu dăruire pentru a asigura condiții de securitate medicală maximă pentru artiști și public. Coregrafia spectacolului a purtat semnătura lui Ion Bencheci, iar scenografia, a lui Emese Csuri.

Regia artistică a fost asigurată de Leontin Ciucur, care a adaptat spectacolul pentru a respecta cu strictețe măsurile sanitare de prevenție cuprinse în normele legale.

„Ansamblul nu își va întrerupe activitatea pe timpul verii, dacă situația generală privind noul coronavirus nu va degenera. Avem pregătite programe artistice atractive pentru publicul nostru drag, pe care îl așteptăm în număr cât mai mare la concerte. Totodată, ne dorim să reluăm activitățile și în județ, pentru a le oferi și spectactorilor din comune clipe de bucurie și relaxare”, ne-a declarat Leontin Ciucur, directorul ansamblului.