În Amfiteatrul verde din Cetatea Oradea, va avea loc joi, 18 august, de la ora 20.00, un concert vocal-simfonic, intitulat „Interbelic Simfonic, Tango românesc”. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Radu Popa, solistă Analia Selis (voce). Aranjamente muzicale: Julián Agustín Caeiro.

Tango Interbelic Românesc este unul dintre proiectele de suflet ale artistei Analia Selis. „Iubirea şi respectul meu pentru România se materializează prin acest proiect şi este cadoul pe care vreau să îl ofer ţării şi oamenilor care m-au adoptat. Dorința mea este ca publicul să plece acasă cu mai multă iubire şi respect pentru cultura, istoria muzicală românească. Am selectat cele mai cunoscute şi frumoase tangouri din perioada interbelică, compuse de: Jean Moscopol, Gherase Dendrino, Ionel Fernic, Ion Vasilescu şi cântate de personalităţi celebre în muzica şi cultura românească precum Maria Tanase, puse în valoare prin aranjamente pentru orchestră, pian şi voce. Tangoul interbelic românesc, prin aranjamentele scrise de Julian Caeiro, este pus în valoare în toată splendoarea sa, şi sună aşa cum ar fi sunat dacă ar fi fost compus în Argentina, ţara originii acestui stil muzical atât de îndrăgit. Acest proiect va ajunge la toate filarmonicile din ţară”, sunt doar câteva din gândurile artistei Analiei Selis.

Solista Analia Selis, născută în Argentina, patria tangoului, a studiat muzică la San Miguel de Tucumán Music University (Argentina) şi la Longy School of Music (Boston, USA). Ajunsă în România, a devenit foarte cunoscută în peisajul muzicii comerciale autohtone. De câțiva ani îşi dedică pasiunea şi energia tangoului, muzica autentică argentiniană. A colaborat cu orchestre şi dirijori importanţi din ţară şi din străinătate. Proiectele de mare succes Vă place tango?, Tango Simfonic, ArgenTango, Piazzolla Simfonic, sunt dovada clară că tangoul a devenit exprimarea cea mai autentică a artistei.

Julián Agustín Caeiro este pianist, aranjor și compozitor specializat în tango, născut în Buenos Aires, Argentina. A urmat studii muzicale la Conservatorul Național de Muzică „Carlos López Buchardo” (IUNA), Școala Populară de Muzică din Avellaneda (EMPA), Universitatea Națională din Lanus (UNLA). În calitate de pianist, aranjator și regizor muzical, a făcut turnee cu companiile „Tango a Tierra”, „Tango Desire”, „Buenos Aires Company”, „Dramatic Tango” și „Estampas porteñas” prin țări precum Germania, Elveția, Franța, SUA, Japonia, Brazilia, China, Chile, Uruguay. În prezent este director muzical al cvintetului „Elegante Sport” și formează un trio de Tango cu Walther Castro și Emilio Longo.

Dirijor, compozitor și pianist, născut la București în anul 1969, Radu Popa a fost desemnat câștigător al concursului organizat de către Filarmonica de Stat „Banatul” Timișoara, încă din anul 2007 pentru poziția de Dirijor Orchestră. Absolvent al Universității de Muzică din București, specializările Compoziție și Dirijat Orchestră, deasemenea absolvent al Cursurilor de Master ale acelorași specializări, Radu Popa s-a îndreptat, cu precădere, spre arta dirijatului de orchestră.  În perioada studiilor universitare bucureștene este fondatorul și conducătorul - sub îndrumarea atentă a prof. univ. Octavian Nemescu - a Atelierului Universitar de Muzică Contemporană „Pro Contemporania”, ansamblu cu care realizează în perioada studiilor, numeroase concerte experimentale cu lucrări aparținând tinerei generații de compozitori. Prezențele concertistice ale dirijorului Radu Popa se regăsesc atât pe scenele de concert românești (Filarmonica de Stat Banatul Timișoara, invitat al Orchestrelor Filarmonicilor de Stat „George Enescu” București, „Transilvania” Cluj-Napoca, „Moldova” Iași, Târgu Mureș, Orchestra Națională Radio București, Orchestra de Cameră Radio București), dar și în sălile de concert din străinătate: Janacek Philharmonie Ostrava - Rep. Cehă, Kamerata Janacek Ostrava - Rep. Cehă, Prime Philharmonic Orchestra - Gumpo, Novi Sad Philharmonic Orchestra - Serbia, etc.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.