Ambasadorul României în Ungaria a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, oaspetele municipiului Oradea, fiind primit atât de oficialităţile locale, cât şi de reprezentanţii mediului de afaceri.

Ambasadorul României în Ungaria, Excelenţa Sa Gabriel Șopandă, a efectuat joi, 23 martie, o vizită în municipiul Oradea, cu această ocazie fiind și oaspete al Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Bihor. Excelenţa Sa a fost însoțit de dl Horia Mintaș, consilier economic în cadrul Ambasadei României la Budapesta, fiind primiţi de dl Ioan Micula, președintele CCI Bihor și dl Constantin Badea, secretar general.

În cadrul discuțiilor a fost abordat subiectul schimburilor comerciale dintre România și Ungaria și s-a discutat în special pe marginea oportunităților de îmbunătățire a relațiilor de colaborare dintre mediile de afaceri dintre cele două țări.

Reprezentanții Ambasadei și-au arătat disponibilitatea în oferirea de suport și consiliere pentru îndrumarea agenților economici români care doresc să exploreze oportunitatea de extindere a afacerilor lor în țara vecină sau identificarea de potențiali parteneri afaceri prin organizarea unor întâlniri de business pe diverse domenii.

Au fost subliniate avantajele strategice oferite de județul nostru, potențialul de dezvoltare și atuurile pe care această zonă le are în atragerea de noi investiții, precum și potențialul turistic al Oradiei şi județului care merită promovat pe diferite canale de comunicare. 

Agenţii economici interesați de identificarea de oportunități de afaceri sau parteneri atât în Ungaria, cât și în alte țări sunt invitați să acceseze informaţiile oferite periodic de Camera de Comerț și Industrie Bihor, pe pagina web, social media şi e-mail.