Agricover Credit, principala instituție financiară non-bancară specializată exclusiv în finanțarea agriculturii, a inaugurat joi la Oradea prima sucursală din regiunea Nord-Vest. Aceasta este cea de-a noua sucursală deschisă de companie la nivel național.

 

Agricover Credit și-a asumat un angajament ferm în a susține performanța și competitivitatea fermierilor români prin soluții de finanțare adaptate specificului activitaților din agricultură, prin răspuns prompt la solicitari și acces simplu și nebirocratic la banii de care fermierul are nevoie pentru dezvoltarea unei afaceri moderne și profitabile în agricultură.

„Deschidem biroul Agricover Credit din regiunea Nord-Vest în semn de prețuire și recunoaștere față de munca extraordinară pe care o fac fermierii din această zonă. Venim să susținem performanța și dedicarea acestora, principalul argument al prezenței noastre aici”, a declarat Robert Rekkers, director general Agricover Credit.

Extinderea prin deschiderea de sucursale în regiuni agricole cu potențial mare de dezvoltare face parte din strategia Agricover Credit ce vizează proximitatea faţă de clienţi pentru a răspunde rapid solicitărilor acestora de finanțare. Agricover Credit își propune creșterea numărului de clienți fermieri, în special a segmentelor de clienți micro (sub 100 hectare) și zootehnie.

„Suntem prezenți aici, pregătiți să susținem dezvoltarea fermierilor. Avem sute de clienți în această regiune şi e foarte important să fim alături de aceștia și să le oferim soluțiile de finanțare de care au nevoie, simplu și rapid. Dispunem de o echipă mobilă de specialiști care se deplasează în fermă pentru a găsi cea mai potrivită soluție de finanțare, fie că vorbim de capital de lucru sau finanțarea achizițiilor de teren agricol”, a declarat Robert Rekkers, director general Agricover Credit.

Agricultura poate deveni o componentă economică importantă în regiune, însă pentru a crește un sector agricol performant avem nevoie de soluții specializate. „Datorită suprafețelor extinse de pășune și fânețe de care regiunea Nord-Vest dispune (locul al doilea pe țară), vedem un potențial imens de creștere a sectorului zootehnic, în special a fermelor de vaci de carne. În acest sens, avem pregătite soluții și programe speciale pentru fermieri”, a mai declarat Robert Rekkers, director general Agricover Credit.

 

Despre Agricover

Agricover Credit IFN – subsidiară a Agricover Holding este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Cunoașterea și înțelegerea specificului activității agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanțarea capitalului de lucru și a investițiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor.

Agricover Credit a înregistrat o creștere rapidă ajungând, în numai câțiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finanțarea producătorilor agricoli. În anul 2017, Agricover Credit a acordat credite în valoare de 1,37 miliarde de lei la nivel national pentru 2350 de fermieri. 

În 2017 BERD a devenit acționar în cadrul Agricover Holding SA, cu o investiție de 32 milioane lei (echivalentul a 7 milioane euro) în capitalul companiei pentru a subscrie unei participații de aproape 13 procente.

Agricover Holding reunește activitățile de Agri-Business și Agri-Finance. Cu un model de business puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agribusiness, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.