În incinta Prizei de Apă Oradea, formația de Intervenții Rapide din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bihor a verificat motopompele aflate în dotare, pentru a se asigura că acestea funcționează corespunzător.

„Acțiunea a presupus asamblarea tuturor componentelor, punerea efectivă în funcțiune a motopompelor și verificarea timpului de intervenție”, a anunțat Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă „Crişuri”.

Potrivit acesteia, în prezent, echipa Apele Române Crișuri are în dotare trei motopompe de mare capacitate care pot pompa un volum însemnat de apă și anume: 250 mc/oră, 550 mc/oră și 750 mc/oră. „Aceste echipamente sunt extrem de utile, în situația în care ne confruntăm cu inundarea unor suprafețe întinse sau cu revărsări semnificative care pun în pericol incinta apărată”, mai spune Anca Mihociu, precizând că, în cazul în care suprafețele inundate sunt mai restrânse, ABA Crișuri poate interveni cu cinci motopompe de capacitate mică, și anume de 96 mc/oră.

„Toate motopompele sunt în perfectă stare de funcționare și sunt corespunzător întreținute și manipulate de către formația de intervenție”, menționează purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri.