92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România
Programul Festivalului Zilele Basarabiei, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Oradea, a cuprins un moment de depunere de coroane la statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii, pentru a marca Unirea Basarabiei cu România.
La eveniment au participat aproximativ 20 de persoane, membri ai Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din Oradea (ASEB), ai Asociaţiei Pro Basarabia şi Bucovina - filiala Bihor, precum şi membri ai Asociaţiei "Morăriţa" din Oradea, care au aniversat împlinirea a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, moment istoric pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului. Cea de-a doua ediţie a Festivalului Zilele Basarabiei a continuat la Student's place cu o seară a filmului basarabean. Cu această ocazie, cei prezenţi au putut viziona câteva filme de scurt metraj în regia lui Igor Cobileanski - "Saşa, Grişa şi Ion", "Când se stinge lumina", "Plictis şi inspiraţie", dar şi filmul de lungmetraj "Tache", în regia aceluiaşi Igor Cobileanski. "Aceasta a fost cea de-a doua ediţie a Festivalului Zilele Basarabiei pe care l-am organizat la Oradea. Ne-am fi dorit o participare mai bună la activităţile pe care le-am desfăşurat, dar poate anul viitor interesul va fi mai mare", ne-a declarat Anatol Cojocari, preşedintele Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din Oradea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.