'Europe on a plate', expoziţie culinară dedicată Zilei Europei
La cantina Grupului Şcolar "Andrei Şaguna", din Oradea, a avut loc ieri, o expoziţie culinară, intitulată "Europe on a plate", organizată de Ziua Europei, cu elevii clasei a X-a G. Manifestările dedicate Săptămânii europene vor continua vineri, 8 mai, de la ora 12.00, cu inaugurarea cabinetului fonetic "Comunicând, deschizi poarta Europei", activitate care va avea loc în clădirea şcolii de pe B-dul Decebal nr. 60.
"Expoziţia cuprinde mâncăruri tradiţionale, specifice fiecărei ţări din cele 12 selectate", ne-a mărturisit Gretta Postole, directoarea şcolii, după care ne-a prezentat standurile cu delicatesele culinare, specifice unor ţări din Uniunea Europeană. Este vorba de mâncăruri şi deserturi gătite şi prezentate de elevii clasei a X-a G, într-un decor şi o ambianţă plăcută. Iată câteva dintre ele: România (sarmale, cozonaci, mămăligă), Grecia (salată grecească, sos tzatziki, plăcintă cu brânză), Germania (cârnaţi cu varză, caltaboşi, şniţel cu mere), Spania (Paella, Tortilla), Italia (pizza, spaghete, tiramisu), Austria (şniţel vienez, appelpie), Belgia (fructe de mare, Gaufre), Anglia (cookies, brioşe, ouă cu şuncă), Polonia (colţunaşi, plăcintă), Olanda (pancake cu fructe şi ciocolată, pui cu ananas), Ungaria (bobgulas, găluşte cu prune), Franţa (salată de Boeuf, Choux a la creme) etc. Manifestarea a fost organizată de doamnele directoare dir. ing. Gretta Postole, dir. adj. Carmen Matiuţă, Cristina Dulău, profesoară de engleză, şi de maistrele care au coordonat partea de gătit, Petrica Pop, Virginia Ciurez şi Voichiţa Popa.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.