Operaţionilă pentru prima dată în acest an cu ocazia Sărbătorilor Pascale catolice de săptămâna trecută, piaţa de miei din Ioşia a fost redeschisă ieri dimineaţă. Atât ciobanii, cât şi măcelarii din abatorul amenajat după "normele europene" îşi aşteptau nerăbdători clienţii, care şi-au făcut apariţia, cum era şi de aşteptat, în prima zi, destul de timid. Această piaţă este singurul loc autorizat de DSVSA pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor în Oradea şi va funcţiona în fiecare zi, până 18 aprilie, între orele 7.00 şi 19.00. Deşi clienţii sunt mai numeroşi comparativ cu săptămâna trecută, ciobanii se aşteaptă la vânzări mai bune abia în zilele următoare. În medie, preţul pe kilogram de miel viu este în jur de nouă lei, iar cumpărătorii mai trebuie să plătească suplimentar o taxă de 20 de lei măcelarului care va sacrifica animalul...
